Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2015-2
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2015-2

Megjelenés: 2015-04 - ARCHIVÁLTA Don Bosco rockopera egy jelenete fogadja az olvasókat a bicentenáriumi évben megjelenő második Szalézi Értesítő borítóján. A lap a rockopera bemutatójával indul, és erről olvashatnak a borító belsején, illetve néhány kép segítségével felidézhetik a hangulatát. A szerkesztő, Lengyel Erzsébet Albert van Hecke korábbi tartományfőnökkel beszélgetett, az interjút a 6-7. oldalon találják. A Don Bosco Ifjúsági Ének- és Zenekar alapításának negyvenedik évfordulóját hosszabb, képes emlékezéssel jelöltük meg, amelyben az alapítóról, Dauner atyáról is van méltatás.

  

Ábrahám Béla tartományfőnök atya beköszöntő írása után a rendfőnök elmélkedését olvashatják Máriáról, majd Robert Simon atya, a rend ifjúságpasztorációs bizottságának tagja meglátásai következnek az animátorságról.

Egy jótékonysági gyűjtésről és az újabb vándor-kiállításról adunk hírt a 8. oldalon, majd egy lelkes beszámoló következik az animátorok szombathelyi találkozójáról.

 A Szalim ismét jelentkezik az animátor talpalávalóval Van der Meer Dorka tollából, és meghívókkal a nyári Bosco Fesztre és a Part Fesztiválra.

A folytatásos képregényben Don Bosco életének azt a mozzanatát mutatjuk be, amikor találkozott Magone Mihállyal.

Rózsáné Czigány Enikő szalézi munkatárs, a Don Bosco pedagógiája a XXI. században rovat állandó szerzője a lehetőségek szabadságáról szóló írását olvashatják a 15. oldalon.

Márkus Zoltán atya a sajókazai szalézi munkáról ír, és a SZAPÁ-t elvégző első csoport beszámolóját is olvashatjuk, csakúgy, mint a fiatalok beszámolóját a jesolói ifjúsági fesztiválról. A meghívót a szalézi ministránstáborba a 17. oldalon találják.

A szalézi munkatársak a nagyböjti lelkigyakorlatról osztanak meg gondolatokat, Havasi József atya pedig Domitrovitsch József szalézi püspökre és Papp Antal ügyvédre emlékezik.

A szalézi világ szomorú, imádságra hívó hírei után a Magyar Tartomány tarka hírösszeállítását böngészhetik az olvasók, melynek végén három sikeres pályázat zárásáról értesülhetnek.

A Szalézi Értesítő tavaszi számának hátlapján a szombathelyi animátor találkozóról láthatnak tarka összeállítást.

Egy flamand, aki szalézivá vált - interjú Albert van Hecke atyával Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube