Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2015-3
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2015-3

Megjelenés: 2015-07 - ARCHIVÁLTA világon mindenhol, ahol a szaléziak jelen vannak, hosszú előkészületek után most ünneplik Bosco Szent János születésének bicentenáriumát – azaz kétszázadik évfordulóját. Így teszünk mi is itt, Magyarországon, ahol a legkisebb az összes szalézi tartományok közül, a Magyar Szalézi Tartomány ugyanúgy örvendezik ennek a nagy eseménynek, mint ahogy ott örülnek az alapító Atya kétszázadik születésnapjának, ahol több száz szalézi szerzetes dolgozik együtt a helyi fiatalokért.  A bicentenáriumi évet számos eseménnyel jelölték meg országunkban is a szaléziak, így az oratóriumok találkozójával, a péliföldszentkereszti búcsúval, ahol bemutatták a magyar rockoperát is, amelyet Don Bosco emlékezetére írtak, a bicentenáriumi év ministráns táborával, a BoscoFeszttel – ezekről mind beszámolunk a Szalézi Értesítő legújabb számában. A változatos tartalmak mellett ismét egy érdekfeszítő interjút olvashatunk, amelyből megismerhetünk egy kiváló szalézit, aki az újraindulást segítette Magyarországon: Barroero Giovanni atyát Jani Áron szerzetes növendék kérdezte, és tárt az olvasók elé sok részletet nem mindennapi életútjáról.

 

 A szalézi fenntartású iskolák háza táján mindig történik valami. Idén az iskolák is igyekeztek bekapcsolódni a bicentenáriumi események körforgásába: jutalom-utazásokat, találkozókat, kirándulásokat, tematikus táborokat szerveztek.

A nyári napközi oratóriumok időszakát éljük. Érdemes tallózni a rövid beszámolók között, hiszen rendkívül tartalmas kínálattal várták a gyermekeket idén számos helyen, ahol a szaléziak és a Don Bosco nővérek jelen vannak országunkban.

 Az állandó rovatok most sem hiányoznak a Szalézi Értesítőből: a rendfőnök gondolatai, a Szalim-oldal, a pedagógiai cikk, a visszaemlékezés, a szalézi világ hírei – mind érdekes olvasnivalót kínálnak, és a képregény újabb folytatásának is biztosan sokan örülnek, kicsik és nagyok egyaránt, hiszen Don Bosco életét jelenítik meg ezek a kiváló technikával készült képsorok.

A Szalézi Értesítő olvasóinak adományaiból egykor a szalézi művek új terveit, a szerzetes növendékek tanulmányait is fedezni tudta a tartomány. Ma a támogatások megritkultak, kedves jótevőink bizonyára szívesebben választják az adakozás más módját. Mindezek ellenére, a Szalézi Értesítőben található csekkel továbbra is meg kívánjuk adni a lehetőséget kedves olvasóinknak a jótékonykodásra, hogy ezen a módon is csatlakozzanak Don Bosco népes családjához és kifejezzék születésnapi jókívánságaikat.

Bicentenáriumi ünnepünk Tovább
Egy „régóta fiatal” szalézi - interjú Giovanni Barroero atyával Tovább
Előttünk jártak, velünk járnak - Az első misszionárius csoport érkezésének tizedik évfordulójára Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube