Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2015-4
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2015-4

Megjelenés: 2015-09 - ARCHIVÁLTAz újság 113. évfolyamának 4. száma beszámol a nyár végén és az ősz elején lezajlott eseményekről, de egy igen aktuális témát is taglal: a menekültek kérdését, és az erre adott szalézi válaszokat. Az augusztusi Szalézi PartFesztivál vidámságát tükrözi lapunk első beszámolója, megtoldva a hátsó borítón egy tarka fénykép-összeállítással. Az események többségét a fesztivál fiatal résztvevői kapták lencsevégre.  A tartományfőnök és a rendfőnök üzenete után rátérünk a menekültekkel kapcsolatos témákra. Közre adjuk Ángel Fernández Artime rendfőnöknek az európai tartományfőnökökhöz írt levelét, majd egy interjút közlünk Ábrahám Béla tartományfőnök atyával arról, milyen konkrétumokban gondolkodik a Magyar Szalézi Tartomány. Megtudhatjuk, hogy nem a határra igyekeznek, hanem sokkal messzebbről kezdenének bele a probléma orvoslásába – a szíriai tartományfőnökkel egyeztetve, az ottani szaléziak által ajánlott, hazájukat elhagyni kényszerülő fiatalokat, családokat fogadnák be.

 

A formációban levő fiatal magyar szalézi szerzetes-növendékek életéről a 9-ik oldalon olvashatnak, utána pedig a SYM Don Bosco 200 résztvevőinek képes beszámolója következik, valamint a szeptemberben lezajlott Szerzetesek tere rendezvényről is hoztunk képes összefoglalót.

Rózsáné Czigány Enikő szalézi munkatárs pedagógiai rovatában a tanév elején megfogalmazódott gondolatait osztja meg az olvasókkal. Szerinte – és Don Bosco szerint is – a kimutatott szeretet és az iskolai tevékenységeken kívüli közös élmény lehet az alapja a pedagógusok és a diákok szorosabb kapcsolatának.

A Don Bosco életéről szóló képregény aktuális folytatásában ismét egy csokorra valót kapunk azokból a találkozásokból, amelyek során Don Bosco az első szaléziakkal szorosabb kapcsolatot alakított ki. Most Francesco Piccolo és Buzetti József történetével ismerkedhetnek meg az olvasók.

Misquitta Claudius atya, szalézi ifjúságpasztorációs felelős és munkatársai a SZALIM oldalakon a fiatalokhoz intézik mondanivalójukat. Az animátor lét lelki oldalának fontosságára hívja fel a figyelmet van der Meer Dorka.

A szalézi munkatársak pedig az óbudai munkatársi csoport nyári programjairól számolnak be.

Havasi József korábbi tartományfőnök Előttünk jártak című rovatában Vámos József atyára emlékezik születésének századik évfordulója alkalmából.

A szalézi világ hírei után a Magyar Szalézi Tartomány házainak, munkatársi csoportjainak rövid, tarka híreiből kínálunk képes összeállítást, bemutatva, milyen sokrétű tevékenységet folytatnak hazánkban a Szalézi Család tagjai.

 

Lapunkat meghívóval zárjuk a novemberi pedagógiai konferenciára és az adventi lelki napokra.

A rendfőnök levele Európa tartományfőnökeinek a menekültekkel kapcsolatban Tovább
Szaléziak a menekültekért - Egy másfajta segítésben gondolkodunk - interjú Ábrahám Béla tartományfőnökkel Tovább
SYM Don Bosco 200 Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube