Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2015-5
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2015-5

Megjelenés: 2015-11 - ARCHIVÁLTA Szalézi Értesítő 113-ik évfolyama utolsó számának borítóján a kazincbarcikai Szent Család-templom apszismozaikja köszön vissza az olvasóknak. Ezzel kíván minden kedves olvasónak, Don Bosco-tisztelőnek áldott karácsonyt a Magyar Szalézi Tartomány és a lap szerkesztősége. Megemlékezést olvashatnak arról, hogy 140 évvel ezelőtt, 1875-ben indult útjára az első szalézi misszionáriusok csoportja, és a missziós feladatok témakörénél maradva a rendfőnök erre vonatkozó írását közöljük. Az interjúból megismerhetik az olvasók egy mai misszionárius életét: a tíz éve Magyarországon szolgáló vietnami misszionárius, Tran Si Nghi Ferenc atya kedves, közvetlen hangvételű, őszinte vallomását olvashatják hivatásáról, családjáról, misszionárius életéről. A gazdag tartalom mellett egy 2016-os naptárral is kedveskedik a Szalézi Értesítő olvasóinak a Magyar Szalézi Tartomány.

  

Ábrahám Béla tartományfőnök atya bevezető gondolatai után a rendfőnök karácsonyi üzenete következik.

A szolnoki pedagógiai konferenciáról Koblencz Attila pedagógiai igazgató számol be, majd a kezdeti formáció elején járó két magyar novícius olaszországi napjaiba nyerhetnek betekintést.

A folytatásos képregény Don Bosco életének újabb szakaszára világít rá, kiváló grafikával és remek szöveggel közelebb hozva szentünk mindennapjait.

Don Bosco pedagógiájáról a XXI. században Rózsáné Czigány Enikő szalézi munkatárs tollából olvashatunk ismét egy elgondolkodtató részletet, amelyben a befogadással kapcsolatos elméleti és gyakorlati tapasztalatokat taglalja Don Bosco szemüvegén keresztül.

A szalézi munkatársak a novemberi Munkatársi Fórumról számolnak be, Havasi József atya pedig rovatában az első magyar szalézira emlékezik születésének 175. évfordulója alkalmából.

A szalézi munkába kaphat egy kicsit alaposabb betekintést az olvasó a Szalézi Értesítő utolsó oldalain, ahol egyes házak történései elevenednek meg képes tudósítások formájában.

A lap hátsó borítóján az őszi animátortalálkozó hangulatát idézi a fotó-összeállítás, amelyet a fiatalok készítettek a lap számára. Magáról a találkozóról a címlap belső oldalán találunk egy lényegre törő beszámolót.

Történelem: 1875. november 11. - az első szalézi misszionáriusok indulása Tovább
Nem csak a nyelvet kell megérteni, hanem a szívet is - interjú Tran Si Nghi Ferenc atyával Tovább
Előttünk jártak: Zafféry Károly, az első magyar szalézi emlékezete Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube