Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2016-1
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2016-1

Megjelenés: 2016-03Hihetetlenül hangzik, de ez a lap, amely jó ismerőse minden magyarországi Don Bosco tisztelőnek és a szaléziak barátainak, már 114 éve terjeszti a szalézi híreket magyar nyelven!  A 2016. évben visszatérünk a korábbi gyakorlathoz: négy szám fog megjelenni ebben az évben, 4800 példányban. A első szám borítóján az év strennája poszterének központi része látható. A lapban a tartományfőnök levele és a rendfőnök üzenete után a múlt két jeles eseményére emlékezünk. Nevezetesen arra, hogy 170 éve, 1846 április 12-én, ezen az emlékezetes húsvéton költözött be Don Bosco Valdoccóba, a Pinardi-házba, ahonnan már nem költözött tovább. Don Bosco ezen a húsvéton áldotta meg a Pinardi-kápolnát, ami az oratórium szíve lett.  A másik jeles esemény, amire emlékezünk, Havasi József atya 25 évvel ezelőtti tartományfőnöki beiktatása. Lengyel Ákos interjújából és egy korabeli újságcikkből tudhatunk meg róla többet, és még két archív felvétel is felidézi a Magyar Szalézi Tartomány újraindulásának ezt a jelentős ünnepét, valamint az azt követő időszakot.  

 

 A Szalim oldalakon a Szalézi Ifjúsági Mozgalom új csapatáról tudhatnak meg többet, van der Meer Dorka pedig az irgalmasság oldaláról vizsgálja az animátori hivatást.  

Rózsáné Czigány Enikő, idei Sándor István-díjas szalézi munkatárs Don Bosco pedagógiája kapcsán elgondolkodtató módon ír a szó erejéről, Molnár-Gál Béla szalézi munkatárs pedig (aki tavaly vehette át ezt a díjat a szaléziaktól) a kazincbarcikai Don Bosco Iskola egy cigány fiataljával készített interjút.  

Havasi József atya folytatja visszemlékezés-sorozatát, ez alkalommal Lukács István szalézi atyára emlékezik, aki most lenne 100 éves.  

Rövidebb beszámolót olvashatunk Egyházy Kata nővér örökfogadalmáról, a szalézi iskolák képviselőinek találkozójáról, a kazincbarcikai gyóntatóhelyiség új üvegablakairól, a mogyoródi szalézi munkatársak ígérettételéről és megújításáról, valamint a Szalézi Család Lelkiségi Napjairól, és röviden bemutatjuk az idei díjazottakat is.  

A szalézi házak, intézmények tarka hírcsokrával zárul a lap, amelynek hátsó borítóján az idei tartományi Don Bosco ünnepen készült fotókból közlünk válogatást.  

A rendfőnök üzenete: Olyan Szalézi Családról álmodom, amelynek tagjai boldog férfiak és nők Tovább
Huszonöt év távlatából - interjú Havasi József atyával a Magyar Szalézi Tartomány újraindulásáról Tovább
Történetem: 1846. április 12. - Egy emlékezetes húsvét Valdoccóban Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube