Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2016-2
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2016-2

Megjelenés: 2016-06A Szalézi Értesítő, beszámol a tavaszi és kora-nyári történésekről, emlékezve a szalézi múltra és kitekintve az előttünk álló időszak eseményeire, igyekezve optimálisan bemutatni a szalézi identitást és karizmát. Mindjárt az első oldalon a Szalézi Ifjúsági Mozgalom fiataljai mosolyognak ránk - a tavaszi mogyoródi animátortalálkozó résztvevői. Ábrahám Béla tartományfőnök atya az atyaságról és az irgalmasságról ír bevezetőjében, Ángel Fernández Artime rendfőnök pedig arról, hogy olyan Szalézi Családról álmodik, amely szívén viseli a szegények sorsát. Születésének 110. évfordulója alkalmából felidézzük Varga Bertalan indiai misszionárius életét, a szalézi történelemkönyv lapjairól pedig a Szalézi Munkatársak Egyesülete megalakulásának 140. évfordulója kapcsán arról írunk, milyen viszontagságok kísérték a Szalézi Család világiakból álló ágának kezdeteit.

Tovább lapozva a Szalézi Értesítőt újra egy ismerős arc mosolyog vissza ránk: Csány Mártonnal, a Szalézi Ifjúsági Mozgalom leköszönt vezetőjével, a Savio Domonkos-díj idei nyertesével Szlávik Adél készített érdekes interjút, amely talán még az őt ismerőknek is tud újat mondani.

A Kazincbarcika vonzáskörében élő romák között örömmel végzett feladatának ajándékáról Márkus Zoltán atya ír elgondolkodtató sorokat.

A Szalim oldalon a nyári táborokat ajánljuk: a Szalézi Ministránstáborba július 12-16. között, a BoscoFesztre pedig július 18-22. között várják a résztvevőket értékes programokkal, szalézi vidámsággal Péliföldszentkereszten.

A szalézi szerzetesi képzés újabb állomásáról, a posztnovíciátusról számol be Kovács Sándor és Tóth Péter posztnovíciusunk Rómából, biztatva mindenkit, főként a fiatalokat, hogy ne féljenek válaszolni Isten hívására, bármilyen hivatásról legyen is szó!

A képregény lapjain Don Bosco életének egy újabb szakasza elevenedik meg: a Don Bosco Nővérek első lépései után az alapító missziós álmaira térünk át ebben a folytatásban.

Rózsáné Czigány Enikő szalézi munkatárs állandó rovatában a péliföldszentkereszti búcsú nyomán felmerülő gondolatait osztja meg az olvasókkal, a Tizedik Magyar Szalézi

Tartományi Káptalanról a regulátor, Andrásfalvy János atya számol be, Havasi József atya pedig Előttünk jártak című rovatában Mezőfényi József atyára emlékezik.

A szalézi világ rövid hírei után a szokásos módon a szalézi házak, intézmények eseményeiből kapunk egy csokorra valót a Szalézi Értesítőben, és a Don Bosco Nővérek házai tájáról is értesülünk néhány jeles eseményről.

A lap hátoldalán az idei péliföldszentkereszti búcsú hangulatáról, történéseiről színes, képes összeállításban számolunk be.

Történelem: Szalézi munkatársak: igazi szaléziak a világban Tovább
Egy szalézi animátor - Interjú Csány Mártonnal Tovább
Formáció: Posztnovíciátus Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube