Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2016-3
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2016-3

Megjelenés: 2016-08A Szalézi Értesítő legújabb számából ismét sok érdekes, tanulságos dolgot tudhatunk meg a Don Bosco Szaléziakról, ifjúsági munkájukról, jelenükről és múltjukról.
A borító az Ifjúsági Világtalálkozó lelkesedéssel, örömteli hittel túlfűtött hangulatát idézi, majd mindjárt a borító belső oldalán egy másik nagyszerű nyári programról, a BoscoFesztről olvashatnak beszámolót – a lap hátsó borítóján levő képek pedig elénk varázsolják ennek a remek programnak egyes részleteit. A Szalézi Értesítőben Lengyel Ákos ezúttal az ezüstmisés Ábrahám Béla tartományfőnök atyát interjúvolta meg, akinek papi élete egybeesik a Magyar Szalézi tartomány újraindulásával.

 

Ábrahám Béla atya bevezetőjében az „elsőnek lenni” gondolatról elmélkedve Zafféry Károlyról, az első magyar szaléziról emlékezik meg, akinek nevét mostantól a nyergesújfalui szalézi középiskola viseli.
A rendfőnök, Don Ángel Fernández Artime az irgalmasság szentévével kapcsolatos gondolatait olvashatjuk a negyedik oldalon, majd egy igazán friss eseményről, a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban még a hivatalos nyitás előtt lezajlott sajtótájékoztatóról tudósítunk.
A krakkói Ifjúsági Világtalálkozóról hozott nekünk részletes, minden egyes napra kitérő, képekkel illusztrált beszámolót a Szalézi Ifjúsági Mozgalom.
Remek nyári szalézi program volt a ministránstábor is, amelyről Tóth Gábor számol be a 12-ik oldalon, utána pedig a SZALIM oldal következik, értékes gondolatokkal a fiatalok és ifjú szívűek számára.
A szalézi formációról szóló sorozatunk következő része a tirocíniumról – a gyakorlati időről szól. Jani Áron írt róla, aki szerzetesi képzésének éppen ezt az időszakát éli.
A folytatásos képregényben elkísérhetjük Don Bosco első misszionáriusait a távoli Patagóniába. A lapok a Szalézi Értesítőből kiemelhetőek és összegyűjtve egyedi könyvvé fűzhetőek.
A Szalézi Értesítő állandó munkatársa, Rózsáné Czigány Enikő Don Bosco pedagógiáját ülteti át a XXI. századba. Cikkében nagyon aktuális, tanévkezdő gondolatokkal ajándékoz meg bennünket az olimpia kapcsán.
A szalézi munkatársak nyári torinói zarándoklatukról küldtek élménybeszámolót, Havasi József atya pedig „Előttünk jártak” című rovatában Mészáros Béla atyára emlékezik.
A szalézi világ hírei után hazai szalézi hírek következnek Kazincbarcikáról, Nyergesújfaluról, Óbudáról, Újpest-Megyerről, Szombathelyről, Péliföldszentkeresztről, Újbudáról, Balassagyarmatról és a nővérektől Egerből és Pesthidegkútról.

A tartományfőnök beköszöntője Tovább
„Guvernare, animare!”  - interjú Ábrahám Béla tartományfőnökkel Tovább
Előttünk jártak: P. Mészáros Béla SDB (1918-2006) Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube