Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2016-4
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2016-4

Megjelenés: 2016-12A karácsony jövetelét jelzi a 2016. évi utolsó Szalézi Értesítő, amelynek címlapján a péliföldszentkereszti betlehem idézi fel ezt a szép ünnepet. Lapunk most is hagyományosan december 8. környékén kerül az olvasók kezébe. A karácsonyi témájú cikkek mellett kiemelkedő helyet foglal el a lapban az interjú, amely Bruno Ferrero atyával készült magyarországi látogatásakor. Mellékletként egy 2017. évi kártyanaptárral kedveskedünk olvasóinknak.

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom tagjai a tizedik országos animátortalálkozóról küldtek írásos és képes beszámolót. Olvashatnak a pedagógiai konferenciáról és Margit mama életének utolsó állomását mutatjuk be halálának 160. évfordulója kapcsán.

 Újabb szerzetesi fogadalomtételeknek és egy újabb szalézi misszionáriusnak örvendezhetünk, aki ezúttal a messzi Nigériából érkezett, Csány Péter atya pedig a 25 évvel ezelőtt letett első fogadalmukra és ennek megünneplésére emlékezik.

Havasi József atya rovatában Kalmár István emlékét idézi fel és hírt adunk arról is, hogy a nyergesújfalui szalézi iskola felvette Zafféry Károly nevét.

A szalézi missziós önkéntességet ismertetjük és felvonultatjuk a szalézi házak, oratóriumok, intézmények tarka híreit.

Szomorú szívvel veszünk búcsút Krammer Andrásné Marika nénitől, aki számos szalézi munkatársnak volt példaképe, hosszú évekig hűséggel, odaadóan vette ki részét a szalézi munkából.

Végül Don Bosco karácsonyi énekére hívjuk fel az olvasók figyelmét.

 Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánunk a Szalézi Értesítő minden kedves olvasójának!

SZALIM - A nevelés a szív dolga!? Tovább
„Egyszer volt, hol nem volt…” - interjú Bruno Ferreróval, a piemonti mesemondóval Tovább
Előttünk jártak: P. Kalmár István SDB (1907−1943) Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube