Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
< Számvetés - Lengyel Erzsébet interjúja Ábrahám Béla tartományfőnökkel

|empty|

 

Főoldal / Szalézi Értesítő - 2018-2 / Út a forráshoz - Szlávik Adél beszámolója a tavaszi szalézi animátortalálkozóról

Út a forráshoz - Szlávik Adél beszámolója a tavaszi szalézi animátortalálkozóról

Út a forráshoz - Szlávik Adél beszámolója a tavaszi szalézi animátortalálkozóról

Szalézi Értesítő - 2018-2   |   2018-06

A TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE

„Uram, add nekem azt a vizet” – de honnan érkezik az a víz? Ennek a víznek a forrását kerestük a szalézi animátorokkal Szombathelyen a tavaszi szalézi animátortalálkozón. A helyi közösség már hetek óta várta az ország szalézi animátorait, színes díszletekkel, játékokkal. A megnyitó után a pesthidegkúti animátorok gondoskodtak róla, hogy még jobban megismerjük egymást. Egy állomásos játék keretein belül találkozhatott fiatal és idősebb, szalézi nővér és atya, és tudhatott meg minél többet a másikról. Az interaktív bemutatkozás után az óbudai animátorok vártak minket a szalézi templomba egy lelki estre. A napot Csány Péter atyának, a szombathelyi szerzetesi közösség vezetőjének a „jóéjszakát” gondolatával zártuk.

Másnap újult erővel kezdtük meg a napot, a reggeli szentmisét követően a résztvevők két korcsoportra oszlottak. A 18 év alattiakat Gamoń Ewa nővér, a 18 felettieket Misquitta Claudius atya vezette. A találkozó témájából kiindulva a fiatalabbak az önismeretről való gondolkozásban kereshették meg forrásukat Ewa nővér segítségével. Az idősebbeknek a hivatásról, vezetésről tartott formációt Claudius atya.

A találkozó számos meglepetést tartogatott számunkra. Szombat délelőtt megérkeztek Olaszországból a jelöltek. Zoltán atya, Szabolcs és Domonkos a hosszú út ellenére rögtön bekapcsolódtak a programba és velünk töltötték a találkozó hátralevő részét. Szlovéniából egy csoport fiatal érkezett Vilmos testvér vezetésével, így ők is egy kis betekintést nyerhettek egy magyar animátortalálkozó rejtelmeibe.

A formációt követően a fiatalok kis csoportokban folytatták a közös munkát, rajzoltak, beszélgettek, közösen keresték a forrást, ami a szalézi animátorságukat táplálja. A délután első részében a szombathelyi animátorok egy városjátékkal készültek nekünk, izgalmas feladatokon keresztül ismerhettük meg Szombathelyet, csodálhattuk meg e színes múlttal rendelkező várost. A játékot műhelyek követték. A szombathelyi szalézi munkatársak segítségével megismerkedhettünk a híres Szent Márton kiflivel, Jani Áron testvér és Kirner Gábor testvér a szalézi csoportvezetésről tartott foglalkozást, Skublics Péter szalézi animátortól megtudtuk, hogy „Hogyan adjuk el magunkat az oratóriumban!” – vagyis, hogyan tartsuk meg a gyermekek figyelmét. Zsigmond Iringó animátor magyar kézműves műhelyén nemezelhettünk, Tóth Imre és Ulrich Veronika csapatépítő feladatokat tanított a fiataloknak. Fülöp Tibor testvér imaműhelyén olyan gyakorlatokat tanulhattunk, melyekkel kisgyerekeket lehet az imára ösztönözni. A színházteremben Gaál Zsófi és Fekete Boti a színpadi animációról tartott foglalkozást. Szombat este vendégünk volt a szombathelyi egyházmegye püspöke, Székely János atya, aki a rengeteg teendője mellett időt szakított a szalézi animátorokra. Fantasztikus nyitottsággal és természetességgel volt a fiatalok között. A beszélgetés után püspök atya vezetésével átsétáltunk a Sarlós Boldogasszony Székesegyházba, ahol megtekinthettük Boldog Brenner Jánosnak azt a karingét, melyet a vértanúságának estéjén viselt.

 

A cikk befejező részét a Szalézi értesítőben találják meg.

Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2019-1
Szalézi Értesítő - 2019-1
Szalézi Értesítő - 2018-4
Szalézi Értesítő - 2018-4
Szalézi Értesítő - 2018-3
Szalézi Értesítő - 2018-3
< Vissza az Értesítőhöz

|empty|

 
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube