Szaléziak.HU - Szent Istvánról elnevezett Magyar Szalézi Tartomány
< Vissza / Szalézi házak / Magyar Tartomány

Szalézi Tartományfőnökség - Salesianum

Szalézi.HU - Szalézi Tartományfőnökség - SalesianumSzalézi.HU - Szalézi Tartományfőnökség - SalesianumSzalézi.HU - Szalézi Tartományfőnökség - SalesianumSzalézi.HU - Szalézi Tartományfőnökség - Salesianum
Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 173.
E-mail: szaleziak@gmail.com
Telefon: +36-1-453-2277
Honlap: ugrás az oldalra
Alapítás: 2001

A tartományfőnökség története 1923-tól, a Tartomány hivatalos megalapításától napjainkig igen kalandos. Az első ideiglenes tartományfőnökség Esztergom-Táborban volt, majd 1926-tól Rákospalotán talált otthonra egészen a rendek feloszlatásáig. Az illegalitás ideje alatt több helyen működött a titokban kinevezett tartományfőnökök tevékenységi területén. Újrakezdéskor 1991-ben Újpest-Megyer fogadta be hosszú évekig a tartomány központját, még mindig ideiglenes jelleggel. A szalézi rend 1999-ben vásárolta meg a Bécsi út 173. számú telket és elkezdődött a rég megálmodott magyar szalézi központ - a Salesianum - felépítése. Az épület alapkövét 2001. május 24-én rakták le, a tartományi hivatalok és a lakosztályok megáldására 2002. június 1-én került sor.  Az új épületben az utcafronton helyet kapott egy modern, 38 férőhelyes egyetemi kollégium is. Hosszú vándorlás és nehézségek után, hála Don Viganò, Don Vecchi és Don Chávez rendfőnök atyáink nagylelkű anyagi támogatásának, végre otthona és székhelye van a Szent Istvánról nevezett Magyar Szalézi Tartománynak.

Az óbudai szalézi műben folyamatban levő munkálatok miatt a Tartományfőnökség ideiglenesen az 1044 Budapest, Váci út 73. cím alatt működik.

Tartományfőnök: P. Ábrahám Béla SDB