Szaléziak.HU - Szent Istvánról elnevezett Magyar Szalézi Tartomány
< Vissza/ Magyar Tartomány

Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda

Szalézi.HU - Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és ÓvodaSzalézi.HU - Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és ÓvodaSzalézi.HU - Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és ÓvodaSzalézi.HU - Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és ÓvodaSzalézi.HU - Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és ÓvodaSzalézi.HU - Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és ÓvodaSzalézi.HU - Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és ÓvodaSzalézi.HU - Óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola és Óvoda
Cím: 1036 Budapest, Fényes Adolf u. 10.
Telefon: +36-1/388-8301
E-mail: titkarsag@peterpaliskola.hu
Honlap: ugrás az oldalra
Alapítás: 1996 (2001)

Iskolánk nyolcosztályos általános iskola. A szalézi rend küldetéstudatának szellemében a nevelésben a keresztény erkölcsi értékrendet kívánjuk továbbadni tanulóinknak, a szalézi atyák támogatásával. Célunk, hogy érzelmileg és értelmileg a teljes személyiséget alakítsuk: a gyerekek képességeit megismerjük, feltárjuk és kibontakoztassuk, s így gimnáziumi tanulmányokra előkészítsük.

Az írás-olvasás tanításában „hagyományos”, analizáló-szintetizáló módszert alkalmazunk, szótagoló módszerrel, elnyújtott betűtanítási időszakkal. Módszerünkkel a diszlexia kialakulásának megelőzését is segítjük. Az oktatást természetrajzi, számítástechnikai, néptánc, rajz és zenei szaktantermek, interaktív táblák segítik.

Tanított idegen nyelveink: angol, német (emelt óraszámban).

Az egyik első osztályt „német nyelvbarát”, a másik osztályt „angol nyelvbarát” csoportként indítjuk, akik azután a 8. év végéig ezt a nyelvet tanulják.

Helyi tantervünk a kerettantervben foglaltakon kívül heti két hittanórával egészül ki, továbbá – a kerületi Aelia Sabina Alapfokú Művészetoktatási Iskolával közösen – igény szerint zenei képzésben is részesítjük tanulóinkat. A testnevelés órák keretén belül a 4. évfolyamig heti egy órában diákjaink néptáncolni tanulnak; illetve a 4. és 5. évfolyamon heti két órában úsznak, együttműködve a Darnyi Úszóiskolával.

ÓVODA

Az óvodában négy homogén csoport működik. Nevelési programunk a szalézi megelőző módszer szerint: a pedagógus kedvességgel nevel, szerető gondoskodással előzi meg a konfliktusokat, segíti a gyermeket a fejlődésben, a pozitív benyomások erősítésével alakítja személyiségének kibontakozását. Óvodásainknak megteremtjük az érzelmi biztonságot nyújtó szeretetteljes, nyugodt, családias légkört, a befogadástól az óvodáskor végéig. Közösen szerzett élményeken, tevékenységeken keresztül olyan erkölcsi tulajdonságokat fejlesztünk, mint az együttérzés, a figyelmesség, a segítőkészség, az őszinteség, az önfegyelem, a pontosság, a szorgalom, a kitartás, az állhatatosság, a szabálytartás, az önzetlenség, az igazságosság és igazmondás. Kapcsolatteremtő képességeiket megerősítjük, segítjük a barátkozást, hogy minden gyermek megtalálhassa a helyét és szerepét a csoportban. Segítjük a lassabb ütemben fejlődő gyermekek felzárkózását, a visszahúzódó, szorongó, a „túl mozgékony" gyerekek beilleszkedését.

Igazgató: Lux Ambrus
Tagintézmény-vezető (óvoda): Bihari Nóra