Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2017-4
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2017-4

Megjelenés: 2017-12A Szalézi Értesítő 115. évfolyamának utolsó száma már december első hetében érkezik a postaládájába mindazoknak, akik megrendelték, de akik szívesen olvassák a szaléziakkal kapcsolatos újdonságokat, megtalálják ingyenes lapunkat a szalézi templomokban, intézményekben is, vagy megrendelhetik alább.

A Szalézi Értesítő borítóképéül választott fényképre hosszú keresgélés után esett a választás, mégpedig a benne rejlő tartalom miatt. Ezt a képet ugyanis a tavalyi karácsonyi Misztériumjátékon készítette Szombathelyen Csány Péter atya - a többit pedig leírja ő maga a bevezetőben Ábrahám  Béla tartományfőnök atya karácsonyi köszöntője után, amelyben arra hív meg bennünket, hogy vele együtt elmélkedjünk az ünnep titkáról.

Ez a Szalézi Értesítő egy kicsit rendhagyó, hiszen a középső oldalakat is megtöltöttük tartalommal, ahol eddig a Don Bosco életéről szóló képregényt találhatták hűséges olvasóink, ilyen módon az őszi időszak igen sok jeles eseményéről tudtunk beszámolni. Így például a Szalézi Ifjúsági Mozgalom szervezésében novemberben Pesthidegkúton lezajlott animátortalálkozóról rögtön a borító belsején Zsigmond Iringó élvezetes stílusban papírra vetett beszámolóját olvashatják, a találkozón készült fotókból pedig a hátsó borítón találnak válogatást.

Lelkiségi tartalommal gazdagodhatnak, ha elolvassák a Szalézi Szent Ferenc és Don Bosco közötti kapcsolat néhány fontos pontjára rávilágító cikket és a rendfőnök decemberi üzenetét, amelyben felidézi Don Bosco karácsonyát.

A Szalézi Családhoz tartozó csoportok közül most az ADMÁ-val ismerkedhetnek meg. A krisztushívőknek ez a hivatalos társulása ugyan nincs jelen Magyarországon, de talán egyszer nálunk is megszervezik majd a Segítő Szűz Mária tisztelői ezt az egyesületet, amelynek kötelezettségvállalásai könnyen teljesíthetők az egyszerű emberek számára is.

A szalézi munkatársak dinamikus tevékenységét tükrözi, hogy négy nagyobb lélegzetű cikkel is képviseltetik magukat. Beszámolnak Titus Zeman boldoggá avatásáról, a Péliföldszentkereszten megtartott munkatársi fórumról, az óbudai Szállást keres a Szent Család áhítatgyakorlat húszéves hagyományáról és a felkészülésben is segítenek a 2020-ban esedékes Eucharisztikus Kongresszusra.

Az Emmanuel Ilodigwe szalézi szerzetessel készült interjúból közelebbről is megismerkedhetnek az olvasók a rendkívül rokonszenves nigériai misszionáriussal, aki tavaly érkezett Magyarországra, de már magyar nyelven beszél hazájáról, családjáról és eddigi életútjáról. A beszélgetés végén azt is elmondja, milyen náluk a karácsony és hogyan ünnepelnek Nigériában a családok.

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom oldalán Misquitta Claudius atya köszöntője és egy animátor tanúságtétele mellett újabb rejtvénnyel örvendeztetik meg az olvasókat a SZALIM fiataljai, amelynek megfejtését a www.szalim.hu honlapon teszik majd közzé. A helyes megfejtést beküldők között egy meglepetés-nyereményt is kisorsolnak majd.

A Szalézi Értesítő középső oldalán élvezetes beszámolót olvashatnak Horváth Dániel tollából arról az igencsak tartalmas zarándokútról, amelyet öt nap alatt, hat országot érintve Ábrahám Béla tartományfőnök atya vezetésével tett meg egy csoport októberben, Szalézi Szent Ferenc és Don Bosco nyomain járva.

Ezúttal sem maradnak el a pedagógia témájú cikkek: Rózsáné Czigány Enikő az internet sötét oldalára és a számítógépes agresszivitás ártalmaira hívja fel a szülők, nevelők figyelmét, Koblencz Attila pedagógiai igazgató pedig az idei pedagógiai konferencia sikereiről számol be.

Havasi József atya, korábbi tartományfőnök nem fáradt még bele abba, hogy emléket állítson azoknak a szalézi szerzeteseknek, akik a rend magyarországi történetének legsanyarúbb időszakában szolgálták Don Bosco hűséges követőiként a magyar fiatalokat. Születésének századik évfordulója kapcsán Tóth Jenő atya személyét idézi fel, akit még a mai fiatalok közül is sokan ismertek, szerettek és tiszteltek.

A szalézi világ hírei Horvátországba, Olaszországba, Ausztriába és Pakisztánba kalauzolnak, a Magyar Tartományból pedig Kazincbarcikáról, Gyódról, Óbudáról, Újbudáról, Újpestről, Nyergesújfaluról és Szombathelyről érkeztek hírek a szaléziak tevékenységeiről, a nővérek munkájáról pedig Egerből és Mogyoródról olvashatnak beszámolót.

Lapunkat az előttünk álló téli és tavaszi időszak programajánlójával és a Don Bosco Kiadó karácsonyi ajánlatával zárjuk, és ezúton is kívánunk minden kedves olvasónknak boldog, békés karácsonyt és áldásokban gazdag új évet!

 

Karácsony titka Tovább
A Segítő Szűz Mária Egyesület - ADMA Tovább
Emmanuel - interjú Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube