Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2020-2
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2020-2

Megjelenés: 2020-06Az idei második lapszámunk a karantén idején készült, a karanténról szól - ezért talán egy kissé szegényesebb fotóanyaga van, mint amit megszokhattunk, de a tartalma mindenképpen kárpótol ezért: áttekintést kínál arról, milyen meglepően sok minden történt Tartományunkban a karantén időszaka alatt.

A címlap és a belső borító Ángel Fernández Artime rendfőnök atya újraválasztásáról tudósít, amihez szervesen tartozik az 5-6 oldalakon található beszámoló a 28. Egyetemes Káptalanról, amely abban volt rendhagyó, hogy közel egy hónappal korábban befejeződött a tervezettnél..

Kirner Zoltán atya írását a hivatáspasztoráció rovatban elsősorban azoknak a fiatalonak címezte, akik a papi, szerzetesi hivatást fontolgatják.

Jani Áron testvér beszámol róla, hogyan jöttek haza a fokozódó járványveszély miatt az „utolsó pillanatban” a Fülöp-szigetekről, majd több olyan írás következik, amelyekben a karantén időszaka alatti munkáról számolnak be: online lelki nap, online oratórium, online tanítás, online szentmise.

Olvashatunk teremtésvédelemről és arról, hogyan tudunk a fiataloktól tanulni Don Bosco pedagógiájának fényében.

Június 8-án a Szalézi Családban Boldog Sándor Istvánra emlékezünk, az Eucharisztikus Kongresszus elhalasztása pedig alkalmat kínál még egy év felkészülésre.

A szalézi világból is a koronavírus hírei érkeznek, a Magyar Tartományban viszont arról, hogy az élet nem állt meg a bezártság idején sem.

Reméljük, hogy a következő Szalézi Értesítőben már számos nyári program sikeres megvalósításáról fogunk olvasni!

Egy kis meglepetés „plusszt” is tartogat a Szalézi Értesítő idei második száma: ahogy Don Bosco is tette, lapunkban mellékeljük a Don Bosco Kiadó könyveinek listáját. Tallózzanak benne és rendeljenek bátran könyveink közül!

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube