Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
< Előkészület az Eucharisztikus Kongresszusra 3. rész Mi a szaléziaknak szurkolunk - összefoglaló a rendfőnök magyarországi látogatásáról >

Főoldal / Szalézi Értesítő - 2018-4 / Csládban vagyunk - Bángi-Magyar Anna beszámolója a Szalézi Munkatársak Egyesületének V. Világkongresszusáról

Csládban vagyunk - Bángi-Magyar Anna beszámolója a Szalézi Munkatársak Egyesületének  V. Világkongresszusáról

Csládban vagyunk - Bángi-Magyar Anna beszámolója a Szalézi Munkatársak Egyesületének V. Világkongresszusáról

Szalézi Értesítő - 2018-4   |   2018-12

A TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE

A Szalézi Munkatársak Egyesületének négynapos világkongresszusát október 2528. között tartották Rómában.  Mottója - „Közös felelősségvállalásra hívunk Benneteket korunk és a jövő kihívásaival szemben” – felhívás a világ összes munkatársa számára is, hogy tudatosan éljünk az összetartozás és az összefogás erejével. A magyar tartományt Bángi-Magyar Anna és Sárvári Miklós, az Egyesület tartományi tanácsának tagjai és Andrásfalvy János szalézi atya, tartományi küldött képviselte.

 Don Bosco 1876-ban a szalézi munkatársak számára írt Szabályzatában idézi a Prédikátor könyvét: „A gyenge erők, amikor egyesülnek, erőssé válnak. Az egyes kötél könnyen elszakad, de a hármas kötelet nehéz eltépni”
(Préd 4,12). Ez a gondolat állt a kongresszus középpontjában, megerősítve a résztvevőket abban, hogy a Szalézi Család tagjaiként a tapasztalatcsere, a közös gondolkodás, a Lélekkel való együttműködés az egyes tartományok eltérő valóságaiban is segítik a szolgálatok kibontakozását.

A kongresszus logója méltón fejezi ki az Egyesület lelkiségét: elkötelezett felnőttek igyekeznek a Segítő Szűz oltalma alatt, az Egyház szerves részeként a mindenkori fiatalokat az Örömhír által boldogabb életre segíteni Mazzarello Mária és Don Bosco nyomdokain járva.

 

A cikk folytatását a Szalézi Értesítőben találják meg.

 

Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2020-4
Szalézi Értesítő - 2020-4
Szalézi Értesítő - 2020-3
Szalézi Értesítő - 2020-3
Szalézi Értesítő - 2020-2
Szalézi Értesítő - 2020-2
< Vissza az Értesítőhöz

|empty|

 
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube