Szaléziak.HU - Szent Istvánról elnevezett Magyar Szalézi Tartomány
< Vissza / Elhunyt szaléziak / Magyar Tartomány

Szűcs Mihály

 

szucs_mihalyt21925-2004
szalézi szerzetes testvér
Halála:Esztergom 2004
Nyughelye: Péliföldszentkereszt-temető

1925. április 24-én született Miskolcon. Korán megismerte, mit jelent árvának lenni, mivel elvesztette édesapját, ifjú éveit árvaházban töltötte el. Megismerkedett Don Boscóval, így követésére vállalkozott, 1939-ben csatlakozik a Szalézi Családhoz, 1941-ben szalézi novícius Mezőnyárádon, majd 1942-ben fogadalommal kötelezi el magát a szerzetesi élet útján Istennek.

1950 után őt is megpróbálta a szenvedés, az otthontalanság, a bizonytalanság. A rendek feloszlatása után szülővárosában működött mint sekrestyés, harangozó és sírásó. Az újrakezdés után 1992-ben Szombathelyen örökfogadalommal kötelezi el magát a Szalézi Társasághoz. Borsodnádasdon, majd Péliföldszentkereszten tevékenykedett, az idősödő Balzsay atyát gondozta hűségesen, a kegytemplom sekrestyése és a ház mindenese volt. Utolsó éveiben sokat betegeskedett, de szenvedését türelemmel viselte.

Kedves, szeretett „Miska testvértől”  2004. szept. 25-én, szombaton búcsúztak Péliföldszentkereszten, majd a Kálvárián, a rendi temetőben helyezték örök nyugalomra.