Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2010-3
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2010-3

Megjelenés: 2010-09 - ARCHIVÁLTA Szalézi Értesítőnek ebben a számában  Van Hecke Albert tartományfőnök két évi magyarországi szolgálat után elköszön tőlünk, és a tartományban lezajló áthelyezésekről is értesülhetünk. A címoldalon Gyarmati Dávid nyergesújfalui animátor látható, amint egy gyereket visz a hátán - ehhez kapcsolódó tényekről, érzésekről szól a Fókuszban Lengyel Bálint animátor írása Mosolyország címmel.

A rendfőnök, Pascual Chávez útmutatásokat ad az idei strennával kapcsolatban, a Don Bosco első utódáról, don Ruáról szóló sorozatban pedig arról olvashatnak, hogyan élte meg ez a kiváló szalézi a szerzetesi szegénységet.

A foci VB kapcsán Dél Afrikába megyünk misszióba, betekintünk a VB díszletei mögé és beszámolunk az ott folyó szalézi munkáról. A kazincbarcikai misszóról szóló cikksorozatban a nemrégiben Borsodban pusztító árvízről számol be iskolánk egyik hitoktatója, aki maga is érintett volt a víz pusztításában.

Don Bosco pedagógiájának alkalmazási területeit kutatja Rózsáné Czigány Enikő, aki a munkatársi ígéretek megújítása kapcsán a munkatársi csoportok és egyének megváltozott kapcsolatairól ír, Ónodi Gábor tartományi koordinátor és a mogyoródi csoport pedig a munkatársi ígéretek megújításáról számol be.

Vitális Gábor új ifjúságpasztorációs megbízott terveitől és egyik már megvalósult tervéről, a reggeliztetésről olvashatunk, az interjúban pedig megismerkedhetnek Misquitta Claudius diakónussal.

 A szalézi világ híreiből állítottunk össze rövid válogatást, a magyar tartomány hírei között pedig jelentős helyet foglalnak el a beszámolók a nyári napközi oratóriumokról: Pécsről, Szombathelyről, Nyergesújfaluról, Balassagyarmatról és Mogyoródról közlünk összefoglalót néhány képpel.

Havasi József atya a 60 évvel ezelőtti eseményekre emlékezik, az Előttünk jártak rovatban pedig bemutatja nekünk P. Kiss Mihályt, akinek az életéről könyv is megjelenik hamarosan.

Az Ismerjük meg szomszédainkat sorozat következő állomása a Bosco Szent János Horvát Tartomány. A megújult tartományi honlapról és a szalézi tömegkommunikációs munkáról számol be Lengyel Erzsébet tömegkommunikációs megbízott. A lap hátsó borítóján a nyári napközi oratóriumok résztvevőinek csoportképei láthatóak (Balassagyarmat, Mogyoród, Nyergesújfalu, Szombathely).

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube