Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2010-5
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2010-5

Megjelenés: 2010-12 - ARCHIVÁLTA Szalézi Értesítő 2010. évi utolsó számának borítóján az óbudai rendház előtt álló életnagyságú betlehemmel köszöntjük a kedves olvasókat.

A Fókusz rovatban P. Szőke Jánost méltatjuk magas állami kitüntetése kapcsán.

Az első oldalon Manjooran Simon tartományfőnök atya köszöntőjét és karácsonyi jókívánságait olvashatjuk.

A rendfőnök az idei strennához kapcsolódó cikksorozatának utolsó részében Krisztus győzelméről szól.

A Don Rua-konferenciáról számol be Havasi József atya, a Rua-sorozatnak ebben a cikkében pedig Don Bosco első utódának missziós törekvéseivel ismerkedhetünk meg.

  1. Andrásfalvy János október 9-én az iszapár-sújtotta Devecseren járt, megrázó helyszíni beszámolóját a negyedik oldalon találjuk.

A legidősebb szalézit, P. Nagy Ferencet Tóthné Hencz Györgyi írásával köszöntjük kilencvenedik születésnapja alkalmából, az elhunyt Pósfai László atyától pedig a voluntáriák meleghangú visszaemlékezésével búcsúzunk.

A hatodik oldalon a karácsonyi várakozást Don Bosco pedagógiájának tükrében szemléli Rózsáné Czigány Enikő állandó munkatársunk.

A hetedik oldalon a szalézi munkatársak őszi találkozójának tanulságairól számol be Aggházyné Judik Eszter és Lengyel Erzsébet.

A kazincbarcikai misszióban folyó munkáról olvashatunk P. Márkus Zoltán tollából.

Koblencz Attila a pedagógiai konferenciáról ad összefoglalót, Csány Péter atya pedig az őszi szombathelyi eseményekről számol be.

A tizedik oldalon találjuk a hírösszeállítást a szalézi világból. Többek között megtudhatjuk azt is, hogy az olasz Bollettino Salesiano szerkesztője 2011-től a nálunk is ismert Bruno Ferrero lesz.

A 11-14 oldalakon a hazai szalézi házakban, intézményekben lezajlott eseményekről tájékozódhatunk képes rövid hírek formájában.

Havasi József atya Előttünk jártak rovatában Pintér József atyára emlékezik.

Az idei évben indított Ismerjük meg szomszédainkat utolsójaként a cseh tartományról írunk. Ezzel "körbejártuk" az országunkkal szomszédos szalézi tartományokat és egy kicsit megismerkedhettünk az ott folyó szalézi munkával.

A tizenhatodik oldalon megtaláljuk a novemberben meghirdetett jubileumi logó pályázatának teljes, szöveges változatát. Reméljük, hogy így még többekhez eljuk a felhívás.

Új kezdeményezéssel jelentkezik Marillai Andrea szalézi munkatárs és Dér Katalin, gondolatébresztőnek szánt írásukat szintén a tizenhatodik oldalon találják.

A borító belső oldalán egy családi szenteste rövid "forgatókönyvét" közöljük, egy kis "családi liturgiát", ami tartalmasabbá teheti az otthoni ünneplést.

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube