Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2011-2
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2011-2

Megjelenés: 2011-04 - ARCHIVÁLTAz áprilisi szám borítóján a kazincbarcikai Don Bosco Szakiskola fiataljainak keresztútja látható.

A Fókusz rovatban Széles János számol be a mogyoródi olasz-magyar animátor találkozóról.

Manjooran Simon tartományfőnök atya köszöntőjében Krisztus áldozatáról olvashatunk érdekes párhuzamot, mellette pedig egy szerény felhívást találunk a jótevők felé.

Don Pascual Chávez az idei strenna kapcsán Boldog Palomino Yenes Euzébia nővér példáján át világít rá a Don Bosco Nővérek hivatására, majd Arnaldo Scaglioni  elmélkedését olvashatjuk a strenna témájára P. Halász István fordításában.

Pálfalvi Ivett egri kollegista Gamon Ewa lengyel nővérrel készített interjút, amelyből egy vidám, kedves fiatal leány életútját ismerhetjük meg, aki életét Isten oldalán éli.

A nyergesújfalui iskolában szervezett társadalmi munkát végeznek az idősek javára a fiatalok. Erről ír Lengyel Erzsébet szerkesztő "Adni tanítunk" című cikkében.

A hetedik oldalon Havasi József atya folytatja megkezdett cikksorozatát a szaléziak letelepedéséről Magyarországon.

A Don Bosco pedagógiája a XXI. században nevelés-tudományi sorozat következő írásában Rózsáné Czigány Enikő az állhatatosságról ír hitben, nevelésben.

A Szalézi Értesítő négy középső oldalán levő képregényben elsősorban a fiatalabb korosztály örömére tovább kísérhetjük a kis Bosco Jancsi életét. A középső oldalakat kiemelve és összegyűjtve értékes, érdekes olvasmánnyá növekszik majd ez a képregény, melyet a 2013-as  jubileumi  év végéig élvezhetünk és gyűjthetünk.

A lap kilencedik oldalán a szalézi munkatársak éves közgyűléséről olvashatunk, a tizedik oldalon pedig a szalézi világ híreiből találunk válogatást.

A magyar tartomány változatos, képes híreiből az itthon lezajlott szalézi eseményekről kapunk ízelítőt a Szalézi Értesítő tudósítóinak köszönhetően.

Az "Előttünk jártak" rovatban Kirschner Antal kínai misszionáriusra emlékezik Havasi József atya.

Bruno Ferrerónak, az olasz Bollettino Salesiano szerkesztőjének és híres írónak a soron következő jóéjszakátja A béka - ismét egy tanúlságos, elgondolkodtató történet. Az eredeti illusztrációt Barsi Annamária, tehetséges újpest-megyeri animátor készítette.

A Szalézi Értesítő újabb továbbgondolásra, véleményezésre felkínált témája a "Menj és hirdesd!", amelyre ismételten várjuk az olvasók visszajelzéseit. Ezen az oldalon az Óbudai múltidéző könyv bemutatójáról is olvashatunk.

A legutolsó oldalon, de nem legutolsósorban a tavaszi-nyári programnaptárt és a péliföldszentkereszti májusi búcsú esemény-kínálatát olvashatjuk.

A lap hátoldalán az újpest-megyeri, óbudai, nyergesújfalui és kazincbarcikai farsangi mulatságokat idéző jelmez-kavalkáddal búcsúzik az áprilisi Szalézi Értesítő és szerkesztője, Lengyel Erzsébet.

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube