Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2011-3
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2011-3

Megjelenés: 2011-06 - ARCHIVÁLTA Magyar Szalézi Tartomány lapja gazdag tartalommal, sok képpel várja olvasóit. A címlapon Fekesházy Teréz óbudai animátor és két mosolygó kisgyermek hívogatja a gyerekeket a nyári napközi táborokba.

 

A beköszöntőben Manjooran Simon tartomáynfőnök atya osztja meg velünk gondolatait.

 

A Fókusz rovatban a balajti játéknap tanulságairól ír Rácz Enikő animátor.

 

Don Pascual Chávez rendfőnöknek az idei strennához kapcsolódó sorozatában Boldog Zatti Artemide szalézi testvérről tudhatunk meg egyet-mást. A cikket Nagy Brigitta fordította.

 

Értesülthetünk róla, hogy Peisch Ferenc atyának Pro Óbuda díjat adományoztak és felidézve mosolygó arcát elmondhatunk egy fohász az elhunyt Dudás Károly szalézi testvér lelki üdvéért.

 

A szalézi hivatásokról szóló interjú sorozatban Nádudvari Géza testvért  Katona Gábor, a Szalézi-Irinyi Középiskola diáklapjának szerkesztője faggatja.

 

A hatodik oldalon ú j rovat indul, melyben a szalézi Európa Tervvel ismerkedünk. A cikk címe Újra-szaléziasítani Európát.

 

A szalézi kommunikáció és média a témája Lengyel Erzsébet szerkesztő cikkének, aki az újonnan alakult bizottság munkáját mutatja be.

 

Don Bosco pedagógiája a XXI. században sorozatunk következő cikke a keresztény nevelő szerepét járja körbe Golyán Szilvia szalézi munkatárs.

 

A Szalézi Értesítő középső négy oldalán ismét megtaláljuk a Don Bosco életéről szóló érdekfeszítő képregény következő folytatását. A lapok kiemelhetőek és összegyűjtve füzetbe köthetőek.

 

Az újpest-megyeri és óbudai szalézi munkatársak ígérettételéről Tóthné Hencz Györgyi, illetve Marillai Andrea számol be.

 

A szalézi világ hírei között tallózhatunk a 10-ik oldalon, a 11-15 oldalon pedig a hazai szalézi eseményekről olvashatunk az ország számos pontjáról érkezett rövid képes beszámolókat. Emellett a 15. oldalon a nyári szalézi programok listáját is megtaláljuk.

 

  1. Havasi József közledvelt Előttünk jártak cikksorozatának következő alakja Matkovics János kínai misszionárius. Mellette Tóthné Hencz Györgyi rövid elmélkedését olvashatjuk az újpest-megyeri Isteni Irgalmasság kép kapcsán.

 

A lap Bruno Ferrero jóéjszakátjával zárul. A legkisebbek Péter, a katona esetén keresztül ismerkedhetnek az imádság erejével.

 

A Szalézi Értesítő hátsó borítóján a péliföldszentkerszti Segítő Szűz Mária búcsún készült képekből közlünk válogatást.

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube