Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2011-4
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2011-4

Megjelenés: 2011-09 - ARCHIVÁLTA Magyar Szalézi Tartomány lapjának 2011. évi negyedik száma bőven tartogat érdekes mondanivalót a nyári eseményekről, és még az őszi számba is jut majd belőlük. Augusztusi kiadványunk címlapján az idei papszentelés egyik kedves pillanatát láthatjuk, amikor Frank Pál atya üdvözli frissen szentelt rendtársát, Misquitta Claudiust, aki a hozzánk érkezett misszionárius szerzetes-növendékek közül az elsőként részesült ebben a szentségben Magyarországon. Don Filiberto Gonzálezt, a szalézi rend kommunikációs megbízottját ismerhetjük meg a magyarországi látogatása alkalmából készült interjún keresztül. P. Havasi József az Előttünk jártak rovatban Nagy József misszionárius testvérre emlékezik.

 

 

A Fókusz rovatban a kazincbarcikai napközi táborról olvashatunk P. Márkus Zoltán tollból, majd a szerkesztő, Lengyel Erzsébet köszönti az olvasókat. Az első oldalon a tartományban végbement személyi változásokról és kinevezésekről is nyerhetünk információkat.

A rendfőnöknek az idei strennával kapcsolatos sorozatában egy szalézi munkatárs hivatását ismerhetjük meg Attilio Giordani példáján keresztül. A harmadik oldalon a boldoggá avatás felé közeledő Sándor István testvér emlékére bemutatott újpesti szentmiséről és a kazincbarcikai Ságvári Endre Gimnázium átvételéről olvashatunk.

A nyergesújfalui középiskola igazgató-helyettese, Pungurné Császár Judit a válaszúti gyerekek nyári táboráról ír, az animátorok udinei képzéséről és az Európa terv megvalósításáról is kapunk ízelítőt. Don Bosco pedagógiája a XXI. században című sorozatunkban Rózsáné Czigány Enikő szalézi munkatársa a nyári időszak tapasztalatait tárja elénk.

A Don Bosco életéről szóló képregény újabb része után a nemrég elhunyt Peisch Ferenc atyának állít emléket Kopcsik Gábor óbudai kollégista. A szalézi világ hírei után a magyar szalézi házak nyári eseményeiről olvashatunk, Bruno Ferrero jóéjszakátjában pedig az öröm felfedezéséről olvashatunk. Az újság utolsó lapján az idei nyár egyik leghosszabb tábora, a szombathelyi nyári napközi oratórium képeiből, valamint az egyik legnépesebb, a nyergesújfalui nyári napközi oratórium képeiből láthatunk válogatást.

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube