Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2011-5
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2011-5

Megjelenés: 2011-10 - ARCHIVÁLTMár csomagolják a Magyar Szalézi Tartomány lapjának idei ötödik, őszi számát a kazincbarcikai nyomdában. A kéthavonta 5000 példányban megjelenő lap sok munka eredményeként egyre szebb, színesebb, tartalmasabb. Szeretettel küldjük a szalézi munkatársaknak, jótevőknek, érdeklődőknek. Reméljük, hogy nem feledkeznek meg az újságban levő csekkről sem.

 

A lap borítóján az új kazincbarcikai plébános, P. Vitális Gábor SDB alakja köszön vissza ránk, az egri érsek, Ternyák Csaba oldalán, és rögtön a borító belesején írásával is megörvendeztet bennünket: a "Jövünk Haza" biciklitúra első részéről számol be.

A tartományfőnök beköszöntője és az őszi programajánló után Cimatti Vincéről ír a szalézi rendfőnök, don Pascual Chávez az idei strenna kapcsán. A következő oldalakon  a nemrég "szalézi várossá" lett Kazincbarcikával ismerkedhetünk - a plébánia átadásáról-átvételéről, a közösségről és a Szalézi Szent Ferenc gimnáziumról olvashatunk.

A Don Bosco Nővérek három írással is képvisletetik magukat ebben a lapszámban: a madridi Ifjúsági Világtalálkozón járt csoport, az új örökfogadalmas, Ági nővér és a nyári lelkigyakorlat kapcsán.

Az Európa Terv újabb fejleményeivel ismerkedhetünk, majd állandó rovatunk, a Don Bosco pedagógiája a XXI. században legújabb fejezetében a szalézi munkatársakról olvashatunk cikket Golyán Szilvia tollából.

Pálfalvi Ivett a MOSZAT idei tevékenységeiről küldött beszámolót, Raja Derossi pedig egy csodára hívja fel a figyelmünket, ami Don Bosco urnájának világ körüli útja során történt Indiában.

Tartományunk hírei között megtaláljuk a Kirner Gábor első szerzetesi fogadalmáról szóló rövid hírt képpel együtt.

  1. Havasi József Előttünk jártak rovatában Virágh Gábor testvérre emlékezik.

Végül Bruno Ferrero egy újabb jóéjszakátjával gazdagodhatunk. A hátsó borító képösszeállítása ismét Kazincbarcikára visz bennünket - a plébánia ünnepi átadásán-átvételén készült fotókat nézegethetjük.

A Szalézi Értesítő középső lapjain folytatjuk a Don Bosco életéről készült képregényt.

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube