Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2012-1
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2012-1

Megjelenés: 2012-03 - ARCHIVÁLTA Szalézi Értesítő az igényeket figyelembe véve és mérlegelve a lehetőségeket a 2012. évben ötször jelenik meg 4300 példányban, viszont az oldalszám megnövekszik, így a tartalma gazdagodhat: több javaslat alapján a régiek mellett négy új cikksorozatot is indítunk. A Szalézi Értesítő idei első számának borítóján és hátlapján a szombathelyi tartományi Don Bosco ünnepről találunk képes összeállítást és Jani Áron Molnár-Gál Bélával készített interjúját is olvashatjuk a balajti misszióról. A nemrégiben elhunyt P. Szőke Jánost külföldön és belföldön egyaránt sokan ismerték és tisztelték. Életéről és munkásságáról emlékezik meg P. Havasi József. A cikk mellett fotókat találnak Szőke atya gyászmiséjéről és temetéséről, valamint két életrajzi ihletésű könyvének ajánlóját.

 

Ahogy kinyitjuk a lapot, a Don Bosco nővérek alapításának 140. jubileumi éve kapcsán Costabile Carolina nővér ír, egyben a meghívót is megtaláljuk az idei Mazzarello Mária ünnepre. A tartományfőnöki vikárius, P. Vitális Gábor  bevezetője után a rendfőnök elmélkedését olvashatjuk az idei strenna kapcsán, majd a Don Bosco-díjasról és a Savio Domonkos-díjasról közlünk képes ismertetőt.

Nem csak a magyarországi letelepedés 100-ik évfordulójára, hanem Don Bosco születésének 200-ik évfordulójára is készülünk, ami 2015-ben lesz. A rendfőnöki útmutatások szerint az előkészület első lépcsőjeként az idei évben alaposabban foglalkozunk Don Bosco életével. Andrásfalvy János atya vállalkozott rá, hogy egy kicsit másképpen mutatja be nekünk a rend alapítóját. A sorozatban a Don Bosco Kiadó életrajzi könyveiből is találunk részleteket, így nagyobb kedvet kaphatunk az olvasáshoz.

Öt talentumból tizet visszaadni címmel Rácz Zs. Enikő óbudai segítő tanúságtételével indítjuk útjára a segítőkről szóló sorozatunkat. Ebben a rovatban bemutatkozási lehetőséget kínálunk olyan segítőknek, akik a szaléziak oldalán vállalnak komoly feladatokat.

Az Európa Terv ismertetését az Európában szolgáló misszionáriusok római találkozójával folytatjuk.

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom adventi ifjúsági lelkigyakorlatáról Oláh Győző írt összefoglalót, amelyet Merényi Zita fotóival illusztráltuk.

Golyán Szilvia szalézi munkatárs a mindennapok felelősségéről ír a Don Bosco pedagógiájával foglalkozó sorozatban.

A lap közepén a Don Boscóról szóló képregény újabb részét találjuk, amelyben Bosco Jancsi Chieriben kihív egy mutatványost.

Újabb frissen induló rovatunkkal találkozhatnak a 13-ik oldalon, ahol Ábrahám Béla atya gondolatai nyomán a szalézi lelkiséggel ismerkedhetnek behatóbban. Nyomkeresők címmel egy szalézi szerzetes a szalézi lelkiség rejtelmeibe vezet be minket. Élvezetes, stílusos kezdés, melynek kíváncsian várjuk a folytatását.

A 14. oldalon a kazincbarcikai Don Bosco Szakiskola Káros szenvedélyek projekt-hetéről találunk képes ismertetőt.

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom animátorai egy novemberi hétvégén a Don Bosco Ház kis lakóit látogatták meg Polgárdiban.  Erről ír Csány Marci.

A szalézi világ hírei között többek között a tavalyi év végén készült legfrissebb nemzetközi statisztikát is megtalálják, és Tartományunk szalézi házainak, intézményeinek képes hírei között tallózhatnak.

A Szalézi Értesítőbe ez alkalommal don Pascual Chávez rendfőnöknek a fiatalokhoz írt levelét mellékeltük teljes terjedelmében.

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube