Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2012-3
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2012-3

Megjelenés: 2012-08 - ARCHIVÁLTA Szalézi Értesítő 2012. évi harmadik számában többek között a nyár eddigi eseményeinek összefoglalóit is megtalálhatják. Odaszánva a címe Marillai Andrea interjújának, amelyet az új tartományfőnökkel, Ábrahám Béla atyával készített. Havasi József atya Hámor Józsefről emlékezik és a volontáriák 95 éves ünnepéről is olvashatunk.

 

 

 

A Segítő Szűz Mária Leányai alapításának 140-ik, magyarországi letelepedésének évfordulója kapcsán elindított sorozatban a nővérek jelenlétéről olvashatunk Pesthidegkúton.

A tartományfőnök atya bevezető gondolatai mellett az áthelyezésekről értesülhetünk a 3-ik oldalon, majd a rendfőnök írása következik Táguló galaxis címmel a strenna kapcsán.

A Don Bosco pedagógiája a XXI. században sorozat következő része a balassagyarmati nyári napközi oratórium 20 éve kapcsán a nyári oratórium missziójáról szól.

A péliföldszentkereszti felújításról rövid képes beszámolót olvashatnak a 9-ik oldalon.

A 10-11 oldalon az Európa Terv gyakorlati megvalósításának tanulságairól Lengyel Erzsébet Jakab és Domonkos misszionáriusokat kérdezte.

Don Bosco élete egy kicsit másképp-sorozat 3. része a Don Boscót segítő felnőttek szerepéről szól..

A képregénynek ebben a részében Don Bosco pappá szenteléséről van szó.

Szalézi lelkiség - Don Bosco és Savio Domonkos - Mester és Tanítvány párhuzamáról olvashatunk a sorozatban, amelyet a tartományfőnök atya jegyez.

Szuromi Béláné jóvoltából smét megismerhetünk egy gyermeksorsot a Don Boscóból, a Sándor István emlékmiséről pedig Nagy Zsuzsanna tudósít..

A SZALIM-oldalon animátoraink udinei képzéséről számol be Rózsa Réka. A 16-ik oldalon Hírek a szalézi világból, a 17-21 oldalon pedig nyári tábori beszámolók várják az olvasókat a magyar tartományból. A lapot Bruno Ferrero meséje és a diakónusszentelésről készült képes összefoglaló zárja. A hátsó borítón nyári tábor képösszefoglalón kereshetik ismerőseiket.

A lap középső oldalain továbbra is követhetik Don Bosco életét képregény formájában. Ettől a számtól kezdve már az ifjúság atyjának és mesterének papi éveit kísérhetik figyelemmel.

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube