Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
    Egy „régóta fiatal” szalézi - interjú Giovanni Barroero atyával >

Főoldal / Szalézi Értesítő - 2015-3 / Bicentenáriumi ünnepünk

Bicentenáriumi ünnepünk

Bicentenáriumi ünnepünk

Szalézi Értesítő - 2015-3   |   2015-07

A TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE

Péliföldszentkereszti búcsú Don Bosco születésének bicentenáriumi évében

Tarka, vidám, felemelő ünnep volt május 9-én Péliföldszentkereszten, ahol a szalézi rend alapítója, Bosco Szent János születésének bicentenáriumáról emlékeztek meg ezen a napon, a kegyhely hagyományos májusi búcsújának előestéjén.  A találkozás, közös imádság és ünneplés ideje volt ez a szalézi szerzetesek, a Szalézi Család tagjai és sok érdeklődő számára.

Talán csak a régi krónikákban említenek ekkora tömeget, amely ezen a napon összegyűlt a szaléziak magyarországi letelepedésének helyén. Több ezren vettek részt a szentmisén, voltak kíváncsiak a „szalézi utcára” és hallgatták meg a Don Bosco élete nyomán írt rockoperát. Eljöttek a szerzetesek és Don Bosco nővérek, a szalézi munkatársak és Don Bosco-tisztelők az egész országból, és természetesen a fiatalok is – az animátorok, az intézmények tanulói, valamint a szaléziak közelében élő családok.

A rendház körül felállított pavilonokban bemutatkoztak a szalézi fenntartású iskolák, a Szalézi Ifjúsági Mozgalom és a Szalézi Család. Ez a „szalézi utca” azt hivatott bemutatni, milyen sokszínűen, sok helyen és sokféle módon igyekeznek tenni a szaléziak a fiatalokért, amit ez alkalommal elsősorban a rend fenntartásában levő iskolákon keresztül lehetett érzékelni. Van olyan intézmény, amely több mint húsz éve szalézi, és van, amelyik alig néhány éve, de mégis közösen járnak a Don Boscó-i úton. Egyben a találkozás színhelye is volt a „szalézi utca”, ahol a fiatalok és idősek egyforma örömmel köszöntötték egymást.

 

A teljes cikk a Szalézi Értesítőben található.

 

Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2019-4
Szalézi Értesítő - 2019-4
Szalézi Értesítő - 2019-3
Szalézi Értesítő - 2019-3
Szalézi Értesítő - 2019-2
Szalézi Értesítő - 2019-2
< Vissza az Értesítőhöz

|empty|

 
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube