Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
    Szaléziak a menekültekért - Egy másfajta segítésben gondolkodunk - interjú Ábrahám Béla tartományfőnökkel >

Főoldal / Szalézi Értesítő - 2015-4 / A rendfőnök levele Európa tartományfőnökeinek a menekültekkel kapcsolatban

A rendfőnök levele Európa tartományfőnökeinek a menekültekkel kapcsolatban

A rendfőnök levele Európa tartományfőnökeinek a menekültekkel kapcsolatban

Szalézi Értesítő - 2015-4   |   2015-09

A TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE

              2015. szeptember 9-én Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök argentínai útjáról levelet intézett az európai szalézi tartományok elöljáróihoz, amelynek témája a menekültekkel kapcsolatban kialakult sürgősségi helyzet.

 

              Levelében azt kéri a tartományfőnököktől, hogy tekintettel az egyre kritikusabbá váló helyzetre sürgősen gondolják át és mérlegeljék, mit kínálhat fel egy-egy tartomány, mit tehetnek az egyes közösségek és plébániák a menekülthelyzet enyhítésére. Hangsúlyozza, hogy a szalézi karizma jellegénél fogva különös figyelmet szenteljenek a kíséret nélkül érkező kiskorúakra és fiatalokra és lehetőségeiket mérlegelve fogadjanak be akár néhány menekültet, hiszen ezzel is segíteni tudnak a hazájukból távozni kényszerülő embereken.

 

Kedves Tartományfőnökök!

Sok szeretettel üdvözöllek benneteket Argentínából, ahol több mint hétezer fiatal részvételével csodálatos három napos ünnepséget tartottunk Don Bosco születésének bicentenáriuma alkalmából.

Vasárnap délután a Vikárius, Don Francesco Cereda továbbította Ferenc pápának az Angeluson elmondott szavait az európai migránsokról, a testvériességre, a szolidaritásra és a befogadásra való felhívásáról.

 Beszéltünk erről, és úgy gondolom, itt az ideje, hogy mi is megtegyük, amit meg tudunk tenni. Már jó ideje mi is tapasztaljuk – ezekben a napokban még drámaibb módon – a migránsok és a menekültek szörnyű tragédiáját, akik ezrével menekülnek otthonukból a háború, a pusztítás, az éhínség, az üldöztetés elől, és Európába jönnek, kitéve magukat a tengeri út veszélyeinek és az embercsempészek zsarolásainak. Azzal a reménnyel érkeznek, hogy itt végre békére és boldogságra lelnek, új életet kezdhetnek, munkát és otthont találnak. Sokszor azonban nemhogy befogadásra nem találnak, de egyenesen visszautasítják őket. Ezzel a mérhetetlen tragédiával szemben nem maradhatunk közömbösek.

 

A teljes cikk a Szalézi Értesítőben található.

 

Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2019-4
Szalézi Értesítő - 2019-4
Szalézi Értesítő - 2019-3
Szalézi Értesítő - 2019-3
Szalézi Értesítő - 2019-2
Szalézi Értesítő - 2019-2
< Vissza az Értesítőhöz

|empty|

 
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube