Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
< Szaléziak a menekültekért - Egy másfajta segítésben gondolkodunk - interjú Ábrahám Béla tartományfőnökkel

|empty|

 

Főoldal / Szalézi Értesítő - 2015-4 / SYM Don Bosco 200

SYM Don Bosco 200

SYM Don Bosco 200

Szalézi Értesítő - 2015-4   |   2015-09

A TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE

Szlávik Adél beszámolója

 

Már évek óta nagy a sürgés-forgás a Szalézi Családban, hiszen Don Bosco 200. születésnapjára készült a világ 132 országa, ahol a szaléziak jelen vannak. A készülődésnek, amely 2015. augusztus 10-én az utolsó szakaszához ért, a Magyar Szalézi Tartomány is része volt. A Szalézi Ifjúsági Mozgalom világraszóló, Don Bosco tiszteletére szervezett rendezvénye augusztus 10-én kezdődött Torinóban. Ezen Magyarországot 90 fiatal, szalézi atya, nővér és testvér képviselte.

Útközben azon gondolkodtam, hogy Don Bosco vajon hogyan ünnepelte anno a születésnapjait. Azt tudjuk, hogy amikor névnapja, születésnapja volt, nem várt el ajándékot, mindig ő lepte meg fiataljait. 2015-ben sem tett másként: közel 5000 fiatalt lepett meg a találkozás örömével.

A világ 53 országából összegyűlt fiatalok tanúskodtak arról, hogy Don Bosco még ma is „él” a szalézi atyákban, nővérekben, testvérekben és általuk a szalézi fiatalok szívében is velünk van.

2015. augusztus 10-én este érkezett meg a magyar csapat Torinóba. Miután elfoglaltuk a szállásunkat, megkaptuk a rendezvényhez szükséges dolgokat (melyeket a mai napig szívesen veszünk elő) és közösen kezdtük meg a kalandot Don Bosco városában.

Másnap a torinói sportcsarnok előtt hatalmas tömeg gyűlt össze, a világ szinte minden nemzetének zászlaja lobogott a levegőben. Nem minden kiáltást értettünk, de volt egy közös név, amire mindenki felkapta fejét és közösen skandáltuk: „DON BOSCO!” Megkezdtük az ismerkedést a várakozó fiatalokkal, kattogtak a fényképezőgépek, elkezdődött a maratoni selfie-gyűjtés.

A sportcsarnokba érve a hangulat már a tetőfokára hágott, a bansok, közös énekek még jobban összehozták a jelenlévőket.

Don Bosco nagyszerű szervező még a mennyországból is, megajándékozott minket rengeteg találkozással. A Szalézi Család olyan személyeivel ismerkedhettünk meg, akik ma is elhozzák nekünk Don Bosco lelkiségét. Az első napon Luc van Looy szalézi püspök, majd Yvonne Reungoat generális anya, Ángel Fernández Artime rendfőnök atya, és az a többezer fiatal, akikkel együtt vettünk részt a programokon.

 

A teljes cikk a Szalézi Értesítőben található.

 

Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2019-4
Szalézi Értesítő - 2019-4
Szalézi Értesítő - 2019-3
Szalézi Értesítő - 2019-3
Szalézi Értesítő - 2019-2
Szalézi Értesítő - 2019-2
< Vissza az Értesítőhöz

|empty|

 
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube