Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
    Elkötelezett szaléziként a világban - a szalézi munkatársak >

Főoldal / Szalézi Értesítő - 2017-1 / Don Bosco szemével tekinteni Szalézi Szent Ferencre

Don Bosco szemével tekinteni  Szalézi Szent Ferencre

Don Bosco szemével tekinteni Szalézi Szent Ferencre

Szalézi Értesítő - 2017-1   |   2017-03

A TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE

Don Bosco nagyon odafigyelt Szalézi Szent Ferencre, lelkesítő példaképének választotta. Idén, születésének jubileumán mi is szeretnénk Don Bosco szemével odafigyelni Szalézi Szent Ferencre, nem csak mint névadónkra.

Tudjuk azt, hogy amikor Bosco János megveszi Torino külvárosában, Valdoccóban az oratórium állandó helyét, ami aztán később majd a szalézi közösség anyaháza lesz, akkor ott egy hatalmas mező van, egy egyszerű épület, amelynek az egyik szobájába beköltözik. Ebben a szobában nincs sok minden. Amikor néhány hét múlva Margit mama odamegy neki segíteni, akkor körülnéz Don Bosco szobájában és azt mondja, hogy itt nem kell majd sokat takarítani. Mert van egy ágy, egy asztal, egy szék, egy feszület, de talán ebből a nagyon puritán berendezésből kilóg egy festmény, ami persze nem azért van ott, mert egy neves festő híres képe, egy nagyértékű műremek, hanem egy egyszerű, olcsó, ócska olajnyomat, de Szalézi Szent Ferencet ábrázolja. És Don Bosco ezt a képet akarja elhelyezni, mint szobája díszét, üzenetét.

Mi akar tőle? Honnan ismeri?

Savoya szentje sok mindenben, számos külsőségben más, mint a mi Bosco Jánosunk. Hiszen ő arisztokrata, nemes, jómódú családból származik, akinek a taníttatása és útja sima és rendezett. Püspök lesz belőle. De ezek a külsőségek eltörpülnek, hiszen szívükben, lelkükben nagyon közel állnak egymáshoz – bár 200 év van közöttük.

 

A cikk folytatását elolvashatják a Szalézi Értesítőben.

 

Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2019-4
Szalézi Értesítő - 2019-4
Szalézi Értesítő - 2019-3
Szalézi Értesítő - 2019-3
Szalézi Értesítő - 2019-2
Szalézi Értesítő - 2019-2
< Vissza az Értesítőhöz

|empty|

 
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube