Főoldal / Szalézi világ / „BoscoFood”: a főzés, mint a kulturális gazdagság eszköze
„BoscoFood”: a főzés, mint a kulturális gazdagság eszköze
2022-02-17 Csütörtök | #Szalézi világ | ARCHIVÁLT
Az első szalézi missziós expedíció 150. évfordulójára tekintettel, amit 2025-ben fognak megünnepelni, a Szalézi Kongregáció missziós szektora idén év eleje óta egyedülálló kezdeményezést indított: ez a „BoscoFood” projekt, amelynek célja, hogy bemutassa a konyha gazdagságát a világ több mint 130 országában, ahol a szaléziak jelen vannak.
A kezdeményezés egy vitathatatlan feltevésből indul ki: még az étel is Isten ajándéka, amely táplálja, kielégíti és összeköti az embereket, megmutatva mindenkinek a kulturális változatosság gazdagságát.
A projekt, amelyet Pavel Ženisek atya, a missziós szektor tagja irányít, hetente egy recept kiadásából áll: egy kétoldalas kártyán mutatják be az étel hozzávalóit, az elkészítési módot, javaslatokat vagy információkat, az országot és néhány hírt a helyi szalézi jelenlétről.
A recepteket hetente közzéteszik a Szalézi Missziós Szektor Instagram és Facebook csatornáin, és kiküldik a "Cagliero11" havi missziós animációs értesítővel együtt és INNEN letölthetők.
A végső cél a „BoscoFood Book” szakácskönyv megjelenése 2025-ben, az első szalézi missziós expedíció 150. évfordulója alkalmából.
Továbbá, folytatva elkötelezettségét, hogy élénkítse és animálja a fiatalokat és a Szalézi Család tagjait az interneten keresztül, a missziós szektor ehhez a kezdeményezéshez párosította a „BoscoFood Verseny” kihívást is: mindenkit meghívnak ezen ételek elkészítésére, fotók közzététele a közösségi hálózatokon a #boscofood hashtag és a @missionisalesiane címkével.
„Jó szórakozást a konyhában!” - üzenik a Szalézi Missziós Szektor tagjai.
*A magyar konyhaművészetet harmadiknak jelentették meg az eddig kiadott kártyákon, mégpedig a gulyás recepjével.
ANS-Róma/Szaléziak.HU