Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2017-1
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2017-1

Megjelenés: 2017-03Megjelent a Magyar Szalézi Tartomány lapjának legújabb száma! Az ingyenes kiadvány idén már a 115. évfolyamába lép, és változatlanul népszerűsíti Don Bosco lelkiségét, pedagógiáját, valamint tudósít a magyar szaléziak munkájáról.

Az idei év díjazottaink bemutatásával kezdjük a lapot, majd Ábrahám Béla tartományfőnök atya köszöntőjével folytatjuk, amelyhez szervesen kapcsolódik a lelkiségi írás, melynek címe árulkodik a tartalmáról: Don Bosco szemével tekinteni Szalézi Szent Ferencre.

A rendfőnök, don Ángel Fernández Artime az idei strenna nyomán a család időszerűségéről elmélkedik, Marillai Andrea, a szalézi munkatársak koordinátora pedig bemutatja a Szalézi Család világiakból álló ágát.

A szerkesztő, Lengyel Erzsébet ezúttal Jónás Béla kazincbarcikai tanárral készített interjút, aki idén a Boldog Sándor István pedagógiai díjban részesült.

A szaléziként megélt evangéliumról elmélkedik Márkus Zoltán atya, és születése 180. évfordulója kapcsán megemlékezünk Mazzarello Szent Mári Dominikáról.

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom fiatalokhoz szóló gondolatait a Fiatalok Ünnepéről küldött képes beszámoló követi.

A szerzetesi formáció kezdetén levő prenovíciusok számolnak be első tapasztalataikról, lapunk középső oldalain pedig ismét megtalálhatják a Don Bosco életéről szóló képregény legújabb folytatását, amely ezúttal az első szalézi misszionáriusok viszontagságait mutatja be.

Rózsáné Czigány Enikő az értékrend és a testkultúra harmóniájáról ír Don Bosco pedagógiája a XXI. században című rovatában, Havasi József atya pedig a nemrég elhunyt Frank Pál atyáról küldött elgondolkodtató megemlékezést.

Egy értékes tanulmányba ad betekintést Ónodi Gábor, amely során a szalézi oratóriumok működését mérték fel, Lengyel Attila, a Szalézi Intézmény Fenntartó munkatársa pedig beszámol római tartózkodásáról, ahol a Szalézi Család 35. Lelkiségi Napjain vett részt.

A már megszokott módon tartományunk híreiből kínálunk képes válogatást a Szalézi Értesítő utolsó részében, ezúttal Kazincbarcikáról, Óbudáról, Újbudáról, Péliföldszentkeresztről, Nyergesújfaluról, Szombathelyről és Pécsről, a hátsó borítón pedig az idei tartományi Don Bosco ünnepet idézzük fel színes képösszeállításunkkal.

Don Bosco szemével tekinteni Szalézi Szent Ferencre Tovább
Elkötelezett szaléziként a világban - a szalézi munkatársak Tovább
Van, aki akar - interjú Jónás Bélával Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube