Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2017-3
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2017-3

Megjelenés: 2017-09Egy dinamikus, sok táborral, eseménnyel teli nyár után, melynek forró, augusztusi napjait még a szalézi rendfőnök és tanácsa együttes látogatása is tetézett, megjelent a Szalézi Értesítő 115. évfolyamának harmadik száma, melynek címlapjáról maga a rendfőnök mosolyog az olvasóra jól ismert, korábbi tartományfőnökünkkel, Havasi atyával.

 Mindjárt a borító belső oldalán az idei nyár egyik (vagy éppenséggel „a”) legsikeresebb programjáról számol be Szlávik Adél: a BoscoFesztről olvashatunk, a lap hátsó borítóján pedig még több fotót találunk erről a fergeteges ifjúsági programról.

A tartományfőnök atya továbbra is gondoskodik lelki táplálékunkról: Szalézi Szent Ferencről ír bevezetőjében és egy hosszabb lelkiségi írás második részét is megtaláljuk a lapban, amely a szalézi rend névadójával és védőszentjével ismertet meg minket.

A rendfőnök, Ángel Fernández Artime szeptemberi üzenetében a lehetőségekről és az időről ír.

A Szalézi Család nagy fájának egy erőteljes ágával, Don Bosco volt növendékeivel ismerkedhetünk meg. Quadros Lytton atya és segítői már megtették az első lépéseket, hogy hazánkban is megszervezzék ezt a csoportot.

Augusztus 7-én kezdődött a szalézi rendfőnöknek és tanácsának együttes vizitációja az Észak- és Közép-Európa régió keleti szektorában. A házigazda a Magyar Szalézi Tartomány, helyszínéül az esztergomi Szent Adalbert Központ szolgált. Az együttes látogatásáról Andrásfalvy János atya számol be.

Még május végén járt tartományunkban egy különleges vendég: Joseph Zen Ze-kin kínai szalézi bíboros, akivel Lengyel Erzsébet készített interjút.

A tábori beszámolók és a szerzetesi fogadalomtételek után a Don Bosco életéről szóló képregény utolsó részét találjuk. Teresio Bosco ismert szalézi író szövegére Alarico Gattia hírneves olasz képregény rajzoló készített háromkötetes, színvonalas képregényt a szent életéről, amit 2011-ben kezdtünk közölni a Szalézi Értesítő középső négy oldalán. Aki eléggé kitartó volt, az most elégedetten lapozgathatja ezt a közel 130 oldalas remeket!

A pedagógiai rovat után újdonságként megjelenik az Eucharisztikus Kongresszust beharangozó új rovat első írása, amelynek Rácz Zsuzsanna Enikő NEK missziós küldött a gazdája.

Havasi atya Krammer József atyára emlékezik „Előttünk jártak” és most már „velünk jártak” rovatában, hiszen a most soron következő rendtársai egyben kortársai is voltak.

Végül számos nyári hírrel, beszámolóval, érdekességgel zárul lapunk utolsó negyede, amit az őszi-téli időszak gazdag programajánlója tetéz.

A rendfőnök és tanácsának vizitációja - P. Andrásfalvy János SDB beszámolója Tovább
Egy rossz gyerek története - interjú Joseph Zen bíborossal Tovább
Don Bosco Volt Növendékei Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube