Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2018-1
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2018-1

Megjelenés: 2018-03Minden évben egy kicsit ünnepélyesebb az első Szalézi Értesítő, hiszen az új, éves strenna plakátjával és a tartomány díjazottjaival indul és a tartományi Don Bosco ünnep fotóival zárul. Most sincs ez máshogy. Mindjárt az elején felhívjuk a kedves olvasók figyelmét a tavaszi és nyári időszak legjelesebb szalézi programjaira és emlékeztetünk rá, hogy a jövedelemadó 1%-át szalézi célokra is fölajánlhatják. Ábrahám Béla tartományfőnök atya ezúttal a böjt+ „programról” ír bevezetőjében, arról a pluszról, amit életünk apró örömei jelentenek és éljük meg a nagyböjti időszakot a megelőző módszer tapasztalataiból merítve.

A szalézi rendfőnök két üzenetét is elolvashatják a lapban, valamint a strenna plakátjának magyarázatát is megtalálják.

Jelöltjeink Udinéből, a szalézi munkatársak a Verzsejben megtartott konferenciájáról, egy fiatal szalézi önkéntes pedig Angliából jelentkezett lelkes beszámolóval.

A Szalézi Értesítő idei első számában Paduraru Ági nővérrel készítettünk interjút, megismerhetjük családját, életútját, és megtudhatjuk, hogy lett a féktelen csángó kislányból derűs szalézi nővér.

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom képes beszámolóban idézi fel az adventi lelki alkalmakat és a Fiatalok Ünnepét, Ewa nővér soraival és verssel köszönti, és ismét játékra hívja a fiatalokat.

Rózsáné Czigány Enikő szalézi munkatárs pedagógiai rovatában arra biztat, hogy Don Bosco nyomdokain járva találjuk meg a jót, Havasi József atya pedig elhunyt rendtársára, Bálint László szalézi atyára emlékezik, aki a szétszóratás nehéz éveiben „kicsiben is hűséges volt”.

Az Eucharisztikus Kongresszusra készülhetünk Rácz Zs. Enikő NEK missziós küldött jóvoltából, aki azt is megosztja velünk, hogyan szervezzünk szentségimádást.

A szalézi világ hírei közül a Szalézi Család 36. Lelkiségi Napjairól szóló beszámolót választottuk, a Magyar Szalézi Tartományból pedig ezúttal Kazincbarcikáról, Óbudáról, Újbudáról, Nyergesújfaluról, Péliföldszentkeresztről, Szombathelyről, Egerből és Mogyoródról kaptunk híreket.

Lapunk utolsó oldalán a január végén elhunyt Bíró Lóránt szalézi atyától búcsúzunk.

Istenszerelem - interjú Paduraru Ági szalézi nővérrel Tovább
Angliából szeretettel - Pintér Piroska missziós önkéntes beszámolója Tovább
Megtalálni a jót - Don Bosco pedagógiája a XXI. században Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube