Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2018-2
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2018-2

Megjelenés: 2018-06A Szalézi Értesítő 2018. évi tavaszi számának címlapjáról Kirner Gábor örökfogadalmas szalézi testvér mosolyog ránk, aki húsvét után kötelezte el magát örökfogadalommal Don Bosco Szalézi Társaságába. Az örömteli, ünnepi eseményről fotóösszeállítással számolunk be lapunk hátoldalán.

A tavaszi időszak jeles alkalma volt a megemlékezés az holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, amikor Ádám László szalézi atyára emlékeztek április 15-én a Terror Háza Múzeum előtti megemlékezésen.  Ezzel a beszámolóval indít lapunk, a tartományfőnök atya levelében pedig szintén Ádám László atyára emlékezik.

Újdonságként az ötödik oldalon, mindjárt a rendfőnök üzenete után ezentúl előkészületként az Eucharisztikus Kongresszusra Szikszay Sándor atya lelkiségi sorozatának első részét találják. „Szeretném mindezt egy hosszú, eseményekben és küzdelmekben gazdag papi élet személyes tanúságtételével jól megvilágítani, mintegy »illusztrálni« – elsőáldozó koromtól mostanáig átélt élményeimmel. S mindeközben szemléljük és imádjuk az Eucharisztiát, »hitünk szent titkát«, amely Jézus mindhalálig tartó szeretetének titka és ajándéka” – vallja a szerző.

Lengyel Erzsébet ezúttal Ábrahám Béla tartományfőnök atyával beszélgetett az elmúlt hat évről, amióta a Magyar Szalézi Tartomány élén áll, változásokról, tervekről, a befejezett és a még rá váró tennivalókról. Egy rövid számvetés ez az előző időszakról és előretekintés az előttünk álló időszakra. 

A Szalézi Ifjúsági Mozgalom fiataljai a „SZALIM”-oldal mellett beszámolnak a nagyböjti lelki hétvégékről és a tavaszi szombathelyi animátortalálkozóról.

Márkus Zoltán atya két rendtársával tavasszal a Szentföldön járt, erről olvashatjuk gondolatait, benyomásait, Havasi atya Mócza István atyára emlékezik, Rózsáné Czigány Enikő szalézi munkatárs „Akaratunk, szívünk kulcsa” címmel ír Don Bosco pedagógiájáról a XXI. században. Beszámolunk a VDB-k csehországi lelkigyakorlatáról, az Európában szolgáló misszionáriusok El Caminójáról és arról is olvashatnak, hogyan készültek a szaléziak 1938-ban az Eucharisztikus Kongresszusra.

A Szalézi Értesítő utolsó rovatában rövid tudósításokkal jelentkeznek Kazincbarcikáról, Óbudáról, Újbudáról, Újpestről, Szombathelyről és Nyergesújfaluról  a  szalézi plébániákon, oratóriumokban, intézményekben zajló munkáról.

Végül, a hagyományos szeptemberi lelkigyakorlatra hívjuk a „régebb óta fiatal” szalézi munkatársakat és Don Bosco-tisztelőket Péliföldszentkeresztre.

 

Előkészület az Eucharisztikus Kongresszusra 1. Tovább
Számvetés - Lengyel Erzsébet interjúja Ábrahám Béla tartományfőnökkel Tovább
Út a forráshoz - Szlávik Adél beszámolója a tavaszi szalézi animátortalálkozóról Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube