Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2019-1
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2019-1

Megjelenés: 2019-03Don Bosco ünnepe és a Tartományi Káptalan előzte meg 2019-ben a Szalézi Értesítő 117. évfolyama első számának megjelenését. Ehhez kapcsolódóan a lap első oldalán megismerkedhetünk idei díjazottjainkkal, akik a Don Bosco, Sándor István, illetve Savio Domonkosról elnevezett tartományi kitüntetésekben részesültek, Ábrahám Béla tartományfőnök atya pedig bevezetőjében a Tartományi Káptalan céljait és kiemelt témáit ismerteti.

A lap negyedik oldalán Don Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök arról a 125 dollárról ír, ami a legértékesebb adomány volt számára, amit valaha látott.

Szikszay Sándor atya folytatja az Eucharisztikus Kongresszusra felkészítő sorozatát - ezúttal a szentáldozásról elmélkedik.

A képzésben levő fiatal szaléziak és jelöltek a Fülöp-szigetekről, illetve Genzánóból küldtek beszámolót lapunk számára.

Állandó szerzőnk, Rózsáné Czigány Enikő szalézi munkatárs Don Bosco pedagógiája a XXI. században című rovatában azúttal a nevelés művészetéről, és a nevelés művészéről, Don Boscóról írt.

A második felkészülési évben járunk a 2020-ban esedékes Eucharisztikus Kongresszusra. Ennek kapcsán ír Rácz Zsuzsanna Enikő szalézi munkatárs, NEK küldött rovatában.

A lap következő oldalain a szalézi munkatársak formációfelelőseinek találkozójáról, valamint a BiTriMulti ifjúsági csereprogramról és a Kazincbarcikán induló Tedd képessé roma szakképzései mintaprogramról olvashatunk.

A SZALIM oldalán Quadros Lytton atya, ifjúság- és hivatáspasztorációs megbízott köszöntőjét és Emmanuel Ilodigwe szerzetesnövendék jóéjszakátját találják. Fiataljaink ugyan nem jártak Panamában az Ifjúsági Világtalálkozón, de ott voltak Budapesten a Panama-napon – erről írták meg élményeiket, tapasztalataikat.

Havasi József atya rovatában rendtársát és régi jóbarátját, az Ausztriában élő Csizmazia Ernő atyát köszönti 90-ik születésnapja alkalmából.

A szalézi világ hírei után a Magyar Szalézi Tartomány hírei, eseményei következnek. Ezúttal Kazincbarcikáról, Óbudáról, Újbudáról két szakgimnáziumunkból, Nyergesújfaluról, Péliföldszentkeresztről, Szombathelyről, a balassagyarmati oratóriumból és a nővérek egri kollégiumából kaptunk híreket. Utolsó oldalunkon Tóth Szabolcsné szalézi munkatárstól búcsúzunk.

A lap hátoldalán az idei tartományi Don Bosco ünnepen Újpest-Megyeren készült fotóválogatás segítségével egy kicsit részesei lehetünk ennek a nagyszerű ünneplésnek, illetve feleleveníthetjük emlékeinket.

A Szalézi Értesítő következő száma júniusban fog megjelenni. 

Előkészület az Eucharisztikus Kongresszusra - 4. rész Tovább
Rózsáné Czigány Enikő a nevelés művészetéről ír Don Bosco pedagógiája a XXI. században című rovatában Tovább
Puskás Balázs a A Tedd képessé − Don Bosco roma szakképzési mintaprogram nyitókonferenciájáról ír Tovább
TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube