Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2019-3
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2019-3

Megjelenés: 2019-09A Szalézi Értesítő őszi számában hagyományosan a nyári programokról, eseményekről, szalézi táborokról számolunk be. Most sincs ez másképpen. 

A borítón más nem is lehetne, mint Emmanuel örökfogadalma alkalmából készített fotók közül az egyik, amikor a fiatalok köszöntötték őt az ünnepélyes szertartás után. Egy ilyen esemény mindig nagy öröm az egész Szalézi Család számára, hiszen ezzel mindannyian gazdagodtunk.

A rendfőnök Don Ángel Fernández Artime üzenete világunk keresztrefeszítettjeire hívja fel a figyelmünket, biztatva mindenkit, hogy ne riadjunk vissza semmilyen erőfeszítéstől annak érdekében, hogy világunkat igazságosabbá tegyük.

Szikszay Sándor atya az 2020-as Eucharisztikus Kongresszusra felkészítő sorozatának befejező részében Szűz Máriáról elmélkedik, Rácz Enikő szalézi munkatárs, NEK missziós küldött pedig kiegészíti ezt a lelki oldalt aktuális tudnivalókkal a harmadik előkészítő évvel kapcsolatban.

Rózsáné Czigány Enikő gazdag pedagógiai tapasztalatából mertíve arról ír, mit tehetünk, hogy segítsük a fiatalokat életútjuk megtervezésében: „Az értékek átadásával való biztonságot, fogódzókat a nehéz élethelyzetekre, a választásainkkal járó felelősséget megtaníthatjuk” - olvashatjuk Don Bosco pedagógiája a XXI. században című sorozatának következő részében.

Ismét Fülöp-szigetekről érkezett beszámoló Jani Áron testvértől, aki a Fülöp-szigeteki szalézi testvéri képzés nem szokványos nyári tapasztalatairól szerzett benyomásairól számol be.

Bittsánszkyné Egri Márti szalézi munkatárs a Zselickisfaludon lezajlott Óbudai Közösségi Táborról küldött tanulságos összefoglalót, Vereb-Dér Anna pedig a csíksomlyói zarándoklatról írt élménybeszámolót.

Amint már bizonyára észrevehették a kedves olvasók, a szaléziaknál a nyár egyáltalán nem a pihenés ideje –a tábori beszámolók tanúskodnak erről: BoszcoFeszt, zenetábor, ministránstábor és számos helyi nyári oratóriumi tábor, kirándulás, zarándoklat vidám emlékét idézik az írások.

A jövőre esedékes 28. Egyetemes Káptalan fényében a Szalézi Ifjúsági Mozgalom fiataljainak segítségével továbbra is próbáljuk megfejteni, milyen szaléziakra van szüksége a mai fiataloknak.

Egy új rovattal jelentkezünk, amelynek gazdája B. Varga Judit történész, muzeológus, a címe pedig Boldogunk, Sándor István nyomában. Már ebben a bevezető írásban is sok olyan részletre világít rá Boldogunkkal kapcsolatban, amire érdemes jobban odafigyelni, emlékét megőrizni.

A Magyar Tartomány hírei ezúttal Kazincbarcikáról, Óbudáról, Újbudáról, Újpestről, Nyergesújfaluról és Szombathelyről érkeztek, ezekhez csatlakoztakott a balassagyarmati és a vácszentlászlói oratórium, valamint a Don Bosco Nővérek oratóriumai Egerből és Pesthidegkútról

Lapunkat ismételten számos nagyszerű képpel illusztráltuk, amelyekből sokat a Szalézi Ifjúsági Mozgalom fiatal fotósainak köszönhetünk, így a hátlapon szereplő képes beszámolót is, amely az idei BoscoFeszt hangulatát idézi.

Keressék a Szalézi Értesítőt, a magyar szaléziak lapját a szalézi plébániákon, intézményékben és a postaládáikban. Bátran ajánlják azoknak az ismerőseiknek, akik szívesen megismerkednének a szaléziakkal, a körülöttük pezsgő élettel!

 

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube