Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2019-4
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2019-4

Megjelenés: 2019-12Az előző időszak híreivel és egy kis karácsonyi ráhangolódással érkezik a 2019. év utolsó Szalézi Értesítője. „Hálát adok a Jóistennek, hogy megélhettem, megtapasztalhattam ezeket az éveket…” - „köszön el” a bevezetőben hűséges olvasóinktól tartományfőnöki szolgálatának végén Ábrahám Béla atya.

Nagy öröm volt október végén Boldog Sándor István emlékhelyének a felavatása a rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájánál – erről számolunk be az első oldalon.

A rendfőnök atya karácsonyi hangulatú üzenete és Rózsáné Czigány Enikő Don Bosco pedagógiájától ihletett cikke az ünneppel kapcsolatos gondolatokat vetít elénk.

Égi születésnapjának 100. évfordulója kapcsán Zafféry Károlyról, az első magyar szaléziről tudhatunk meg egy kicsit többet, beszámolót olvashatunk a szaléziak utazásáról Dominikára és Kubába, ahol a magyar misszionáriusok nyomait kutatták, a formációról szóló rovatunkban pedigBerkeczi Szabolcs, Tóth Domonkos és Kirner Zoltán atya írnak arról, mi következik az első szerzetesi fogadalom után.

Beszámolókat olvashatunk a kazincbarcikaiak lengyelországi zarándoklatáról, a pedagógus lelkigyakorlatról és a kazincbarcikai diákigazgató választásról, tallózhatunk a Szalézi Munkatársak Egyesülete és a Szalézi Ifjúsági Mozgalom hírei között. A Sándor Istvánról szóló rovatunkban a róla készült legújabb kisfilm narrációját olvashatjuk, a NEK rovatában pedig az áldozás utáni gondolatokhoz kapunk útmutatást.

Végül a Magyar Tartomány hírei, történései között válogathatunk. Ezúttal Kazincbarcikáról, Óbudáról, Újbudáról, Péliföldszentkeresztről, Nyergesújfaluról, Szombathelyről, Balassagyarmatról és Mogyoródról kaptunk híreket.

A hátsó borítón a Szalézi Ifjúsági Mozgalom őszi animátortalálkozóján készült fotókból láthatunk válogatást. A címlap adventi hangulatáról Rózsa Brigitta gondoskodott.

 

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube