Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2021-4
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2021-4

Megjelenés: 2021-12A Szalézi Értesítőnek ebben a számában saját fotókkal illusztrált összeálítást közlünk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusról a Szalézi Család tagjainak szemszögéből. Természetesen nem maradhatott ki a beszámolók sorából a szalézi intézmények részvétele a felejthetetlen NEK-en, a Forráspont, a Családi nap, és a megannyi emlék mellett a csúcs: a pápalátogatás élménye.

A rendfőnök decemberi - karácsonyi - üzenetében Ferenc pápával együtt vallja, hogy Jézus Isten mosolya, aki azért jött, hogy közvetítse számunkra az Atya szeretetét. 

Beszámolót olvashatnak a szalézi pedagógiai konferenciáról és befejezzük Don Bosco második útódja, Paolo Albera életének ismertetését. Szó van arról, hogy Don Paolo Albera rendfőnök atya mennyire szívén viselte a szegények javát: különösen az I. világháború idején szomorú sorsra jutott hadiárvák számára hozott létre intézményeket, oratóriumot, segítette a szegény családokat. A missziók ügyét is szívén viselte, és neki köszönhetjük, hogy 1913-ban a szaléziak letelepedtek Magyarországon, Péliföldszentkereszten, ahonnan kiindulva számos kollégiumot, oratóriumot, iskolát hoztak létre a legszegényebb fiatalok részére.

A misszió pedig folytatódik ma is olyan, fejlődő országokban lévő szalézi házakban, ahol elkél a segítség. Idén magyar fiatalok indultak/indulnak missziós önkéntesnek Afrikába, Indiába és a Közel-Keletre szalézi művekbe. Az Értesítőben máshol olvashatunk arról, hogy a szegényebb fiatalok segítése ma itthon is időszerű, például a felzárkózó településeken. Munkatársak, önkéntesek, animátorok fognak össze az ország különféle pontjain, de különösen Kazincbarcika környékén, hogy megosszák örömüket az ottani gyerekekkel. Ezeken kívül még sok különféle, szívmelengető eseményről szóló beszámolót olvashatunk és tájékozódhatunk a közeljövő várt programjairól.

"Kedves Olvasók! Adja meg az Isten, hogy az őszinte szeretet gyakorlásával fölragyogjon a karácsonyi fény családjainkban, a ránk bízottak szívében, szeretteink körében!" - üzeni Andrásfalvy János tartományfőnök atya.

 

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube