Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2022-4
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2022-4

Megjelenés: 2022-12"Köszönetet mondok az Úrnak azért a sok jó dologért, amit a kihívások közepette is az idei évben az élettől kaptunk, és szeretném kifejezni hálámat Don Bosco nevében a sok-sok jótevőnknek, akik imádságukkal és munkájukkal segítik a szalézi tevékenységet szerte a magyar tartományban. A Keresztények Segítsége kísérje családjaitokat, és esdje ki számunkra, hogy a béke közvetítői lehessünk!" -írja Andrásfalvy János tartományfőnök atya a Szalézi Értesítő bevezetőjében 2022 karácsonyán. 

 Ebben az évben Izajás szavai igazabban csengenek, mint valaha: „A nép, amely sötétségben jár, nagy fényességet lát. Akik a halál árnyékában laknak, azoknak világosság támad” - teszi hozzá Ángel Fernández Artime rendfőnök decemberi üzenetében.

Mindez, és sok minden más várja a kedves olvasókat a magyar Szalézi Értesítő 120 évfolyamának utolsó számában. 

"A Bollettino - és egyben a magyar Szalézi Értesítő - lényege, hogy ismertté tegye a szaléziak munkáját amennyire csak lehetséges, és kifejtse annak valódi jelentőségét és lényegét. Mindig segítségünkre lesz abban, hogy adományokat szerezzünk a munkánkhoz és megnyerjük az emberek jóindulatát intézeteink számára. A kiadvány biztosítja majd a nyilvánosságot minden vállalkozásunknak. Ha megbukik, gyengül vagy csődbe jut, a vállalkozásaink is erre a sorsra jutnak majd. A lehető legtöbb olvasóhoz kell eljuttatni és ingyenesen kell terjeszteni.”

 „Olyan időket élünk, amikor a munkánkra nagy szükség van. A világ elanyagiasodott, ezért dolgoznunk kell és mindazt a jót, amit teszünk, meg kell ismertetnünk a világgal. Ha valaki csodát művel, közben éjt nappallá téve imádkozik, de ki sem mozdul a házból, ezzel nem győzi meg a világot. A világnak látnia kell a jót, hogy ez megragadja.”(MB 13,126)

Ezek azok a szavak, melyeket maga Don Bosco jegyzett le, amikor lapját, a Bollettino Salesianót 1877-ben útjára bocsátotta. Azóta többször is változott, de a tartalma és célja mindig ugyanaz maradt: a nagy Szalézi Család tagjai összefogásának előmozdítása az eredmények bemutatásán keresztül, a tevékenységek, a tervek, a megvalósítás módozatainak ismertetésével.

Éljen soká a Szalézi Értesítő!

Áldott, boldog, békés karácsonyt!

 

 

 

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube