Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2022-1
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2022-1

Megjelenés: 2022-03Elérkeztünk a Szalézi Értesítő 120. évfolyamához! Akár ünnepelhetnénk is, hiszen ez egy szép, kerek szám. Az első magyar szalézi kiadványok, a híres "lila füzetek" 1902-ben jelentek meg: négy füzet „Don Bosco és műveinek ismertetése” címmel a Szalézi Társaság kiadásában (Torino, Szalézi Szent Ferenc nyomda). 1903-tól már rendszeresen, háromhavonként jelent meg a magyar nyelvű Szalézi Értesítő, amit közel 40 000 példányban postáztak Magyarországra. A szerkesztési és a korrektúra munkákat Zafféry Károly, az első magyar szalézi végezte akkor még Torinóban, és azóta is nyomon követjük a történéseket, hírt adunk a sok "jóról", amit a szaléziak tesznek a fiatalokért.

„Olyan időket élünk, amikor a munkánkra nagy szükség van. A világ elanyagiasodott, ezért dolgoznunk kell és mindazt a jót, amit teszünk, meg kell ismertetnünk a világgal. Ha valaki csodát művel, közben éjt nappallá téve imádkozik, de ki sem mozdul a házból, ezzel nem győzi meg a világot. A világnak látnia kell a jót, hogy ez megragadja.” (MB 13,126)

Ezek a szavak, melyeket maga Don Bosco jegyzett le, amikor az első Bollettino Salesianót 1877-ben útjára bocsátotta. Azóta mérete és címlapja többször is változott, de a tartalma és célja mindig ugyanaz maradt, aminek Bosco Szent János alapította: a nagy család, a Szalézi Család tagjai összefogásának előmozdítása az eredmények bemutatásán keresztül, a tevékenységek, a tervek, a megvalósítás módozatainak ismertetésével. Mert ez a Szalézi Értesítő.

 

TELJES LAPSZÁM MEGTEKINTÉSE
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube