Kérjük, hogy a Szalézi Értesítőben megjelenő tartalom további felhasználásakor tüntesse fel a forrást!

Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube
Szalézi Értesítő - 2024-1
Előző lapszámok
Szalézi Értesítő - 2024-1

Megjelenés: 2024-05 - AKTUÁLISEnnek az Értesítőnek a végén láthatunk egy képet egy olyan farkasról, amelyik a szív bűvészkarikáján átugorva válik éppen báránnyá. A rendfőnök atya egy szívről tesz említést a strennában, mely képes kissé vagy jobban elvadult lelkeket is megszelídíteni. 

Az első Barka, tavaszi animátortalálkozón Jakab atya remek, három dimenziós hasonló installációja eredeti módon ábrázolta az előbb említett változást. Emellett a dekoráló animátorok a falakat farkas- és báránymondásokkal díszítették. A bárányok mondásai Don Bosco mondásai voltak, mintegy ellenpontot képeztek a farkasok csüggeteg, kesergő mondataira.

Ebben a nagyböjti, majd húsvéti időszakban gondoljunk csak hálával Megváltónkra, Jézusra. Ő szívének szeretetével életet, reményt és fényt hoz a sokhelyütt bánatos világnak. Merítsünk egy csöppet az Ő szívének tiszta tavából, merítsünk erőt Don Bosco nyomán a szalézi ifjúságmentő művekhez.

A 29. Egyetemes Káptalanra készülve tartományi káptalant tűztünk ki idén február végére, mely a szalézi szívvel való munkálkodás vezérfonalként szolgálhat. Az Értesítőnek ebben a számában olvashatunk szívmelengető történésekről, többek között vallomás szerű beszámolók, elmélkedés szerű értekezések alkotják a gazdag tartalmat. Mindaz, aki pedig szeretne valami igazán jó célra, az ifjúság nevelésére adományozni, annak elég csak elolvasnia a végén lévő hirdetéseket, máris lesz néhány jó ötlete hozzá.

Kedves Olvasók!

Imádkozzunk egymásért, hogy egyre jobban krisztusi szívvel éljünk, ezáltal Don Bosco álma élő legyen köztünk. Építsük az Isten országát, ami igazság, öröm a Szentlélekben, és békesség, amire oly nagy szükségünk van mostanában. Készüljünk húsvétra, és akkor kapcsolódjunk be templomainkban a Föltámadt Krisztus mindent meghaladó békéjébe és örömébe!

 P. Andrásfalvy János SDB, tartományfőnök

 

SZALÉZI ÉRTESÍTŐ MEGRENDELÉSE / LEMONDÁSA
Nekünk írták
Szaléziak.HU - Facebook Szaléziak.HU - Twitter Szaléziak.HU - Youtube