Szaléziak.HU - Szent Istvánról elnevezett Magyar Szalézi Tartomány
< Vissza/ Magyar Tartomány

Salesianum –Don Bosco Keresztény Pedagógiai Szakkollégium

Szalézi.HU - Salesianum –Don Bosco Keresztény Pedagógiai SzakkollégiumSzalézi.HU - Salesianum –Don Bosco Keresztény Pedagógiai SzakkollégiumSzalézi.HU - Salesianum –Don Bosco Keresztény Pedagógiai Szakkollégium
Cím: 1032 Budapest, Bécsi út 173.
Telefon: +36-1-453 22 78 (105-ös mellék)
E-mail: koblenczattila@gmail.com
Honlap: ugrás az oldalra
Alapítás: 2003

A tartományfőnökség új épületében, az utcai fronton helyet kapott egy modern, harmincnyolc férőhelyes egyetemi fiúkollégium, melynek célja olyan elkötelezett keresztény fiatalok nevelése, akik az oktatás-nevelés terén fognak tevékenykedni, megfelelő felkészültséggel, magas szakmai színvonalon, képviselve a keresztény értékeket.

A szaléziak már a nyitáskor törekedtek arra, hogy családias, vidám légkör vegye körül az itt lakó egyetemi és főiskolai hallgatókat, amiért maguk a kollégisták is sokat tesznek. Többségük az oktatás-nevelés terén fog tevékenykedni, megfelelő felkészültséggel, magas szakmai színvonalon, képviselve a keresztény értékeket. Ezek elmélyítését segíti a kollégium, a hallgatók öntevékenységére épülő keresztény közösségi életforma kialakításával, elméleti és gyakorlati szakmai programok szervezésével, amelyeken a kollégisták a kötelező tanulmányaik mellett előadások formájában és szociális tevékenységgel vesznek részt.

A kollégium célja elkötelezett, Don Boscó-i lelkületű keresztény fiatalok nevelése, ezért elősegítik a kollégisták találkozását a szalézi pedagógiai gyakorlattal. Ilyen lehetőség a bekapcsolódás az óbudai szalézi rendházhoz tartozó oratórium tevékenységébe. Mindez nagyon jó alkalom arra, hogy a szalézi gondolat megszólítsa őket. Az itt szerzett tapasztalatokat aztán felhasználják, tovább viszik későbbi munkahelyükre, beépítik az életükbe.

Heti egy alkalommal a kollégisták a szalézi szerzetesekkel közösen végzik el az esti imát, máskor a fiúk vállalják a hagyományos Don Boscó-i „Jóéjszakát” elmondását.

A mai katolikus egyetemista ifjúságtól sem áll távol a sport: a kollégiumnak van focicsapata, közkedvelt a csocsó-szoba és a konditerem. A fakultatív programok kínálatában szerepel a táncház, a filmklub, a bibliaóra is.

A kollégiumban a tanuláson felül aktív közösségi élet zajlik, amelyben a vidám együttlétek és az ünnepek fontos szerepet játszanak. Mindezzel igyekeznek a szakmai fejlődés mellett a nagybetűs Életre nevelni a kollégista fiúkat.

Igazgató: Koblencz Attila
Lelkigondozó: S. Kovács Sándor SDB