Szaléziak.HU - Szent Istvánról elnevezett Magyar Szalézi Tartomány
< Vissza/ Magyar Tartomány

Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégium

Szalézi.HU - Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és KollégiumSzalézi.HU - Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és KollégiumSzalézi.HU - Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és KollégiumSzalézi.HU - Don Bosco Általános Iskola, Szakképző Iskola, Technikum, Gimnázium és Kollégium
Cím: 3700 Kazincbarcika, Május 1. út 11.
Telefon: +36 48/512 603 és +36 48/ 512 729
E-mail: iskola@donboscosuli.hu
Honlap: ugrás az oldalra
Alapítás: 1988

Az iskola, mely már a kezdetektől fogva a szalézi nevelési módszerrel megegyező alapokon működött,  1991-ben vette fel a Don Bosco nevet és 1993 óta  van a Szalézi Társaság fenntartásába. Az intézményben az általános képzés mellett felzárkóztatás, érettségire való előkészítés, szakmunkásképzés és kollégiumi nevelés is zajlik.

Jelenleg a mintegy 600 tanulóból kb. 60% cigány származású. Az intézmény kapuja nyitva áll a legszegényebbek és legveszélyeztetettebbek előtt. Az ország szinte minden tájáról jönnek problémákkal küzdő fiatalok, akik itt még egy esélyt kapnak arra, hogy rendezzék életüket. Az intézetben 9 szakma közül lehet választani.

A korszerűen felújított fiúkollégium 70 tanulót fogad be.

2004-ben a Don Bosco Iskola a várostól megkapta használatra a bezárásra ítélt Május 1. úti Általános Iskola épületét, ahol a gyerekek korszerű körülmények között tanulhatnak, amihez nagyban hozzájárul a 2008-ban felépült új szakképzési épület, ahol a szakmai műhelyek és a szalézi rendház kaptak helyet.

Igazgató: Molnár-Gál Béla
Nevelési igazgató-helyettes: Kővári László SDB 
Az iskola lelkésze: P. Kirner Antal Zoltán SDB
A kollégium lelkésze: P. Kukuczka Robert SDB