Szaléziak.HU - Szent Istvánról elnevezett Magyar Szalézi Tartomány
< Vissza/ Magyar Tartomány

SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium

Szalézi.HU - SZÁMALK-Szalézi Technikum és SzakgimnáziumSzalézi.HU - SZÁMALK-Szalézi Technikum és SzakgimnáziumSzalézi.HU - SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium
Cím: 1119 Budapest, Mérnök utca 39.
Telefon: +36-1-883-3655
E-mail: info@szamalk-szalezi.hu
Honlap: ugrás az oldalra
Alapítás: 2013 (átvétel)

SZÁMALK - Szalézi Szakgimnázium az egyik legnépszerűbb informatika és multimédia képzőhely az érettségizettek körében. A képzési kínálatot évről évre új képzéskkel bővítjük és az a célunk, hogy az iskola az új szakmák oktatásában a legjobb, a tanulóik pedig a tudás megszerzésében a legeredményesebbek legyenek.

Várjuk a felnőtteket is, akik korhatár nélkül tanulhatnak esti, levelező, vagy e-learning képzéseken. A különböző szintű OKJ szakképzéseken kívül biztosítjuk a CISCO Akadémia képzéseit, nyelvi és szakmai nyelvi felkészítő és továbbképző kurzusokat. Hallgatói információs, menedzsment és szolgáltató rendszerrel, saját tananyagainkkal a tanulásban, a mobil és elektronikus kapcsolatok kiépítésében és megvalósításában segítjük a tanulást.

Iskolánkban 2015. március 1-én 680 fő nappali, 170 fő esti tagozatos diák tanul. Mindezeken túl a felnőttképzési kurzusok is népszerűek, melyeken négy féle képzésben 181 fő folytatja tanulmányait.

 A 2016/2017. tanévre 16 féle képzést kínálunk. Valamennyi képzésünk érettségire épülő, iskolarendszerben, emelt szintű (54) vagy felsőfokú (55) képzés. Érettségire épülő képzések 13. és 14. évfolyamon: informatika, képző- és iparművészet, turisztika, pedagógia, ügyvitel

„Mindenki tehetséges valamiben, találjuk meg közösen, hogy Te miben vagy az.”
Iskolánk folyamatosan részt vesz pedagógiai kutatás-fejlesztésben és az innovációkat beépítjük a munkánkba. Iskolánk jövőjét a folyamatos fejlődés biztosítja, amelyhez szilárd alapul szolgálnak az elmúlt húsz évben elért eredmények.

A legfontosabb számunkra az, hogy olyan tanárokat, eszközöket és lehetőségeket biztosítsunk a nálunk tanuló diákoknak, melyben fejleszthetik idegen nyelvi kommunikációs és szakmai képességüket, többet tanulhatnak, ugyanakkor sokkal gazdagabbá is válhatnak emberi értékeik és szakmai tudásuk gyarapodásával. Lényeges számunkra, hogy a lemaradók felzárkózzanak, a kiemelkedően jók részt vegyenek tehetségfejlesztő kurzusokon, és az is, hogy mindenki elérje egyéni célját a tanulással, több tudással, melyhez önmaga is járuljon hozzá szorgalmával, munkájával.

Rendszeresen szervezünk alkotó táborokat, kirándulásokat, kulturális programokat, rendezvényeket és évente legalább 15 nemzetközi kurzust, melyek mind a diákokért, a diákoknak szólnak. Rendezünk kiállításokat, diákjaink pályázatokon vehetnek részt és olyan közösséget kínálunk számukra, melynek tagjai lehetnek, melyben biztosan barátokat találnak és önmagukat fejleszthetik.

A diákoknak lehetőségük van nemzetközi kurzusokat felvenni, azokon vizsgát tenni, referenciát szerezni, megkezdeni karrierjük építését.

Általános célunk, hogy az intézményünkben tanuló fiatalok képesek legyenek felelősségteljesen gondolkodni, legyenek szabadok, tisztelettel legyenek mások iránt, legyenek elkötelezettek és keményen dolgozzanak, tanuljanak.

A legfontosabb szakmai-pedagógiai cél, hogy minden tanulónk valamilyen szintű (emelt szintű vagy felsőfokú) OKJ bizonyítványt és megfelelő szakmai, gyakorlati és személyes kompetenciát szerezzen, mely a fiataloknál elegendő útravaló a pályakezdéshez, felnőtteknél pedig megfelelő az újrakezdéshez, illetve a munkahely megtartásához.

Igazgató: Halász József